Cirişli Köfte (2.Usulde)

Malzemeler (6 Kişilik) 
3 yemek kaşığı sadeyağ 
4 su bardağı çiriş
4 yemek kaşığı pul biber
2 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı biber salçası
5-6 diş sarımsak
1 demet maydanoz
Tuz

Hazırlanışı
Dört su bardağı çiriş genişçe bir kapta ıslatılıp bir süre bekletilip pulbiber ve tuz ilave edilerek köfte gibi yoğrulur. Misket büyüklüğünde yuvarlanan köfteler, üzerine parmak bastırılarak çukurlaştırılır ve biribirine yapışmaması için unlanmış bir tepsiye konulduktan sonra bir tencerede kaynayan tuzlu suda haşlanarak servis tabağına alınır. Diğer taraftan iki yemek kaşığı salça ve bir yemek kaşığı biber salçası, tavada eritilen sadeyağda kavrulur, üzerine bir su bardağı su konularak kaynamaya bırakılır. Salça kokusu gidince beş altı diş dövülmüş sarımsak sosa eklenerek servis tabağındaki köftelerin üzerine dökülür ve üzerlerine ince kıyılmış maydanoz konularak yenilir.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı