Bilgisayar Kursu

BİLGİSAYAR KURSU

Bilişim teknolojileri gün geçtikçe hızlı bir şekilde gelişmesini sürdürmektedir. Aynı yıl içinde piyasaya binlerce farklı teknolojik ürünün sürülmesi, bu alandaki gelişmenin ve farklılığın büyüklüğünü göstermektedir.

Bilgi ve iletişim teknolojileri, sosyal hayatımızın bir parçası haline gelmiştir. Bu nedenle sosyal hizmet alanlarında da kullanılmaya başlanmıştır. Eğitim, sağlık, ulaşım gibi temel hizmet alanlarında bilgi ve iletişim teknolojileri hayatımızı çok kolaylaştırmaktadır.

Bilgi ve iletişim teknolojilerinin bu kadar hayatın içinde olması, bilgi ve iletişimi bir eğitim konusu yapmaktadır. Aynı zamanda bu teknolojiler bir eğitim aracıdır.

Bilgi ve iletişimin gün geçtikçe önem kazandığı günümüzde, hayatın her alanında yer edinen Bilişim Teknolojileri, günlük yaşantımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Bu durum bireylerin yeni yaşam şekline uyum sağlamalarını zorunlu hale getirmektedir. Uyum sürecinin hızlandırılmasında hiç kuşkusuz eğitim ortamlarının önemi büyüktür. Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezimizde öğrencilere bu bağlamda destek vermek için bilgisayar kursunu açmış bulunmaktayız. Öğrencilerimizin hayatını kolaylaştırmak bilgiye hızlı erişimlerini sağlamak için kursumuz aktif bir şekilde eğitim vermektedir. 14 kişilik sınıfımızda öğrencilerimize dersler verilip uygulamalı bir şekilde çalışmalar sağlanmaktadır. Kursiyerlere hem iyi birer bilgisayar kullanıcısı olmaları hem de çağın şartlarına adapte olabilmeleri sağlanmaktadır. Bunun yanında görme engelli öğrencilerimiz içinde bilgisayar eğitimi verilmekte bu kurs sayesinde görme engelli öğrencilerimiz bilgisayar kullanmayı öğrenerek hayatları zenginleşmekte iş ve sosyal hayata katılımları kolaylaşmakta ve istihdam edilebilirlikleri artmaktadır.

Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Eğitimdeki Yararları Şu Şekildedir:
 

*Zaman ve enerji tasarrufu sağlar.

*Öğrenci merkezli eğitimi gerçekleştirir.

*Araştırma ve geliştirme imkânları sağlar.

*Yaratıcı düşünme yetisini geliştirir.

*Hız ve kolaylık sağlar.

*Bilgiye ulaşma rahatlığı sağlar.

*Bilgiyi saklama ve taşıma kolaylığı sağlar.

 

 

Eklenme Tarihi: 19.10.2018 15:34

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı