Özel Eğitim

ÖZEL EĞİTİM

Eğitim, meyvenin kendisi değil, bilgi ağacından meyve toplamaya yarayan merdivendir, demiş Bernard Shaw. Bu merdivenlerin ilk basamağı ise okuma yazma ve temel matematik eğitimidir.

Okumak, bireyin daha bağımsız, öz güvenli, kedine yetebilen ve öğrenmeye açık bireyler olmasını sağlar.

Bazen bir yerden bir yere giderken bineceğin bir otobüsü bilmene bazense bir kitap okuyup bilmediğin hayatı keşfetmene yarar. Kendi kendine öğrenmek bağımsız bir şekilde bilgi edinme becerisi kazanmayı sağlar. Kişinin benlik algısını destekler ve birey olarak öğrenme öğretme süreçlerine aktif katılımı sağlar.

Özellikle okuma yazma eğitimi engelliler için önemli bir faktördür. Bunu düşünerek Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezi olarak bünyemizde Özel eğitim öğretmenlerinin ders verdiği okuma yazma kursu açmış bulunmaktayız.

Bu kursta Bedensel, Zihinsel, İşitme ve konuşma yetersizliğinden etkilenmiş bireyler kursumuzdan faydalanabilmektedir. Öğrencinin kursa başlarken hazır bulunuşluk seviyesine bakarak ona öğrenme hızına uygun bir program dahilinde ses temelli cümle yöntemi dik temel yazı ile okuma yazma öğrenimi yapmaktayız. Ayrıca kursumuz içinde temel matematik dersleri de verilmektedir.   

Hafta içi her gün eğitim alan öğrencilerimizden okuma yazma öğrenenler daha sonra ise hızlı okuma ve okuduğunu anlama çalışması yapıyorlar ve nihayet okuyan okuduğunu anlayan ve eğitimini devam ettirecek özgüven ve yeterliliğe sahip bireyler olarak toplumsal hayatlarına devam ediyorlar.

 

 

Eklenme Tarihi: 31.10.2018 09:58

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı