Söğülme

Malzemeler (4 Kişilik)
4 kg iri boy patlıcan 
1 kg yağsız kıyma et* 
1 su bardağı sadeyağ
1 baş sarımsak
Tuz

Hazırlanışı
Patlıcanlar ateşte közlenerek kabukları soyulur, başları kesilir. Genişçe birtepside macun kıvamına gelinceye kadar tokmakla ezilir. Ayıklanmış sarımsaklar dövülerek tuzla birlikte patlıcana iyice karıştırılır. Diğer taraftan kıyma et birtavada kavrulur genişçe bir tepsiye konulan ezilmiş patlıcanın üzerine serilir, servis tabağına alınarak ince ekmekle bostana eşliğinde yenilir. Yaz ve sonbahar başlarının yiyeceğidir.

*Etlisi için, kıymalı söğülme de denir. Kıyma etsiz yapıldığında sadeyağ dağlanarak dövülmüş patlıcanların üzerine dökülür.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 06.02.2017 14:21

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı