Basın Duyurusu

Son zamanlarda 18 Mart Caddesinde meydana gelen yaya kazaları nedeniyle caddeyi yeniden düzenleme ihtiyacı doğurmuştur. Caddenin tek yön ve çok geniş olması araçların çok sık şerit değiştirmesine, trafik hızı artışına dolayısıyla yayaların

ve engelli vatandaşlarımızın karşıdan karşıya geçişlerinde çok sık kazalara neden olmaktadır. Bu nedenle aşağıdaki düzenlemeler yapılmaktadır.

1. Park yerlerinde Araç park disiplini sağlayarak araçların daha düzenli parklanması sağlanacaktır.

2. Yayaların ve engelli vatandaşların karşıdan karşıya güvenli bir şekilde geçişleri sağlamak amacıyla kaldırım uzantıları yapılarak geçiş mesafesi kısaltılmış olacaktır.

3. Yayaların ve engelli vatandaşların rastgele karşıya geçişlerini engellemek için Kaldırım korkulukları yapılarak yayaların ve engelli vatandaşların belli noktalarda geçişleri sağlanacaktır.

4. Birçok Büyükşehir örneğinde olduğu gibi yapılan düzenlemede 4 şerit akan trafik, yer yer katılım şeritleri, sağ ve sol parklanmalar için birer şerit olarak tasarlanmış ve yayalar ile engelli vatandaşların güvenliği için cadde boyunca yaya geçidi noktalarında yükseltilmiş yaya geçitleri yapılacaktır.

Eklenme Tarihi: 12.12.2019 15:22

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı