Şanlıurfa'da On Binler, 15 Temmuz Şehitlerini Anmak İçin Buluştu

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında hemşehrileri ile buluştu.

Konuşmasına şehitlere rahmet, gazilere ise sağlıklı uzun ömürler dileyen Başkan Beyazgül, "Dünya tarihinde eşi benzeri bulunmayan bir kahramanlık sergileyen milletimize kimse diz çöktüremeyeceğini bir kez daha anladı" dedi.

Şanlıurfa'da on binlerce vatandaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında aynı çatı altında buluştu. Programa Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti MYK Üyesi Vildan Polat, AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu Askeri erkan, İlçe Belediye Başkanları, Merkez İlçe Kaymakamları, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Arkeoloji Müzesi önünde düzenlenen program ilk olarak İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. İstiklal Marşı'na hep birlikte eşlik eden vatandaşlara ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti sunuldu. Şiirlerin okunması ile devam eden programda Şanlıurfalı şehitlerin biyografisi ve şehit olma anları sinevizyon ile aktarıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelli Merteran Ekibinin marşlarının yoğun ilgi gördüğü buluşmanın da tamamlanması ile alana gelen vatandaşlar hep birlikte yatsı namazını kıldı.

VALİ ERİN: DARBEYE, BU MİLLET DARBE YAPTI

Namazın ardından konuşmalara geçildi. Konuşmasına tüm vatandaşları selamlayarak başlayan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, "Türkiye olarak biz çok badireler atlattık. Çok ihanetlerle karşı karşıya kaldık. Ancak bu işgal girişimi daha öncekilerden çok çok daha farklıydı. Yüce Allah'ımızın bu milletin üzerinde olan merhameti, Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, liderlerimizin ortaya koyduğu o yüksek cesaret ve milletimizin hepsinin ortaya koyduğu kahramanlıkla, yeryüzündeki milletlerin hiç birinin göstermediği bir cesaretle bu darbeyi püskürttük. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi 'Darbeye bu millet darbe yaptı'.

Bu milletin namusuna, şerefine, haysiyetine, geleceğine kast eden ve özgürlüğünü emperyalistlere teslim etmeye niyetlenen, bunun pazarlığını bizim bilmediğimiz şekilde geçmişe yönelik olarak hesabını yapan bir terör şebekesinin, en kötüsüne inançlı olan bu milletin o kutsal değerlerini alet etmek sureti ile bunu yapan bir şer çetesinin darbe girişimi ile karşı karşıya kaldık. Ve milletimiz cesareti ile bunu püskürttü. Selam olsun şehitlerimize.

Sadece şehitlerimize ve gazilerimize değil, onları doğuran analara selam olsun, babalarına selam olsun, bacılarına ve kardeşlerine selam olsun. Şehitlik mertebesini isteyip, milletimizin istikbalini kurtaran gazilerimize selam olsun. Tüm bu duygu düşüncelerle tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize ise sağlıklı uzun ömürler diliyorum" dedi.

BAŞKAN BEYAZGÜL: MİLLETİ DİZ ÇÖKTÜRMEYE ÇALIŞANLAR, DİZ ÇÖKTÜLER

Vatandaşların yoğun sevgi gösterileri arasında kürsüye gelerek konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de, Türkiye'nin her zaman birlik içerisinde geleceğe doğru yürüyeceğinden emin olduklarını söyledi.

Başkan Beyazgül konuşmasında, "Öncelikle 15 Temmuz şehitlerimizi, Çanakkale Şehitlerimizi, Bedir Şehitlerimizi vatanı ve milleti uğruna canlarını hiçe sayan tüm şehitlerimizi minnet ile yâd ediyoruz. 15 Temmuz gecesinin kahramanları sizlersiniz. Destan yazan sizlersiniz mekana ve zaman ayrı bir anlam kattınız. O Gece garnizonun karşısında yerinizi aldınız, tankların çıkış yerine okçular tepesi dediniz. Abide kavşağına Bedir Kuyuları dediniz ve Bizim bulunduğumuz AK Parti binasına karargâh dediniz ve Rabia meydanına kadar sel olup aktınız.

Karanlığın en kuytu zamanında bile yerleriniz terk etmediniz. Darbe kalkışmasının 2-3. Günü gözbebeğimiz olan Tugayımıza sızan FETO’cular haber gönderdi ve vatandaşlarımız asil duruşu karşısında Tanklarımızı teslim etmeye hazırız dediler. Darbede millete diz çöktürmek isteyenler kendileri diz çöktüler. O gecelerde sabahlara kadar meydanlarda bayrak sallayan nineler gördük. O Gece gençlerimiz biz varken darbe olmaz dediler.

Yine gençlerimiz acaba görevimizi tam yaptık mı diye soruyorlardı. O gece bizim insanlarımız Ebabil olup Tankların karşısında durdular. O güzel yürekli insanlar çeliği büktüler.  Çünkü tek millet, tek bayrak ve tek vatan için bu millet ‘Vatan Sana Canımız Feda’ diyen insanlar bunun sözde olmadığını gerçek olduğunu ortaya koydular. Türkiye’de yaşayan kardeşlerimiz, vatanı böldürmediler, ezanı susturmadılar ve bayrağı indirmediler. Bu gün aynı kararlıkla devam ediyoruz. Bu gün bu vatana göz dikenler şunu bilmelidir ki. 82 Milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı şehadet için sıraya dizilmişlerdir. İhanet şebekeleri bunu bilsinler ki yatıkları her oyunun ve tuzağın karşında duracağız. Siz bir tuzak kurarsınız, Allah’ta sizlere tuzak kurar. İlmik İlmik darbeyi hazırladınız, önceden Askeri içinde çelik çıkacak sizin karşınıza dediklerini biliyorum. Ama ne oldular, onların gözü yaşlı sahtekâr ve riyakâr FETO’su ne hale geldi.

Peki bunların A Planı başarısız oldu şimdi B Planı olan Algı oyunları ile milettin sevdiği, takdir ve itibar ettiği kişileri sahte yazılar ile algı operasyonlarıyla nasıl karalarız sorusu içerisindeler. Ama inşallah bunda da mağlup olacaklar ve gerçek algıyı yenecektir. Teröründe sonuna geldiğimiz bu günlerde Allah’ın izni ile bu milleti hiç kimseler engellemeyecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ifade etti;

Bir takım zorluklar içerisinden geçerken ateş çemberi içerisinde bulunan bu güzel ülkemiz kendini koruyacak silahlara ve silah sanayisini temin edecektir. Biz bir Osmanlı Bakiyesiz, dış güçler ve zalimler saldırırken Osmanlının uç sınırlarından başladılar. Ve Sıra Anadolu’ya geldi ama her kuşun etinin yenmeyeceği anlaşıldı. Defalarca Anadolu’dan püskürttüğümüz bu haçlıların içimizdeki bakiyelerinin nasıl savrulduğunu hep birlikte gördük. Kararlılıkla duruyoruz, bunu bilsinler ki bu millet ileriye doğru giderek Şahlanacak. Ezanları susturan darbelere karşı Darbeleri durduran ezanlar okunmaya devam edecek Allah’ın izni ile.

Biz büyük bir milletiz ayrı ve gayrımız yok. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve hep birlikte Türkiye olmaya devam edeceğiz. Tüm katılım gösteren kardeşlerime saygılar sunuyorum” diye konuştu.

POLAT: BUGÜNÜN ÖNEMİNİ GELECEK NESİLLERE ANLATMAMIZ GEREKİYOR

Programda AK Parti MYK Üyesi Vildan Polat ise "Bugünün önemini aileler olarak gençlerimize muhakkak suretle aktarmamız gerekiyor. Gençliğin bugün verdiği mücadeleyi de yine aynı şekilde gelecek kuşaklara anlatmamız gerekir.

Milli egemenliğimize ve demokratik düzenimize kast eden darbe kalkışması kahraman halkımızın iradesi ile bertaraf edildi. Bu yıl 3.sünü düzenlediğimiz Milli Birlik Günü anma programlarımızda da halkımızla yine buluşmaktan dolayı mutluyuz. Vatanımızın mukaddarı için canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ve gazilerimize de minnet ve şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

YILDIZ: SELAM OLSUN TÜM KAHRAMANLARA

3 yıl önce yaşanan darbe girişimine karşı gösterilen kahramanlıklara değinen AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız da "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anma törenine katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Selam olsun o gece çıplak elleri ile tanklara meydan okuyan yiğitlerimize. Selam olsun ezandan, bayraktan vazgeçmeyen kahramanlara. Selam olsun yurduma namahrem eli değmesin diyenlere. Selam olsun karanlığa ışık olan Baş komutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a. 3 yıl önce geleceğimize kast edenler, dış mihraklara güvendiler. Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile meydanlara inen milyonları hesap edemediler. O gece ölümü öldüren aziz vatandaşlarımız her yeri doldurdular.

Bir karış toprak vermemek için, al yıldızlı bayrak için ölümü göze aldılar. Bu alçaklara karşı kahramanlık örneği sergilediler. Rabbim bir daha bu necip millete 15 Temmuz gibi günleri yaşatmasın. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.Program daha sonra ezanların okunması ile devam etti.

Eklenme Tarihi: 16.07.2019 13:59

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı