Dünyaca Ünlü Şefler Ve Gastronomi Yazarları "Gastroway" Şanlıurfa'da

Büyükşehir Belediyemizin ev sahipliğinde dünyaca ünlü şefler ve gastronomi yazarlarının katıldığı Gastroway programı düzenlendi.

Programa katılan dünyaca ünlü şefler ve gastronomi yazarları Şanlıurfa'yı gezerek 12 bin yıllık gastronomi mutfağına Sahip olan Şanlıurfa'yı yakından tanıdılar.

Gastroway – Mezopotamya Gastronomi Turu organizasyonu ile Şanlıurfa'ya  gelen Gastroway “The Best 50 Restaurants of the World” listesinde yer alan ünlü şefler ile yurtdışından gelen gazeteciler şehri gezdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, 16-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen Gastroway - Mezopotamya Gastronomi Turu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği,  Karacadağ Kalkınma Ajansı, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa Turizmi Geliştirme AŞ., Mardin Müzesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Türk Havayolları katkıları ve Sözen Organizasyon işbirliği ile yurtdışından ünlü şefler ve gazetecilerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği, İl Kültür Turizm İl Müdürlüğü öncülüğünde tanıtım çalışmaları kapsamında dünyaca ünlü şefler ve gastronomi yazarları kentin gastronomi mutfağını yakından tanıma fırsatı buldu. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen "Gastroway" etkinliği kapsamında Şanlıurfa'ya  gelen ve aralarında Michelin yıldızlı şeflerin de bulunduğu yaklaşık 30 kişilik ekip kentin kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği yerel  kültürünü deneyimlerken, tarihi ve turistik yerleri gezdiler.

Gastroway “The Best 50 Restaurants of the World” listesinde yer alan şefler ile Michelin Yıldızı sahibi şeflerin ve yurtdışından gazetecilerin Şanlıurfa, Gaziantep, Mardin ve Diyarbakır’ı içeren Mezopotamya Gastronomi turunda şefler ve gazeteciler Türkiye’yi hem gastronomik hem tarihi ve kültürel değerleri ile tanıyacak ve tanıtacaklar.

16 Haziran’da Gaziantep’ten başlayan tur, 18-19 Haziran’da Şanlıurfa’da, buradan Mardin ve Diyarbakır’a uğrayacak ve tekrar 22 Haziran’da Şanlıurfa’da son bulacak.

                   

Eklenme Tarihi: 26.06.2019 11:50

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı