Şişperek

Malzemeler (6 Kişilik)
½ kg un
250 gr yağsız kıyma 1 adet soğan
½ kg kurut
1 su bardağı nohut
1 kg kemikli koyun parça et 4 çorba kaşığı sadeyağ
1 çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı nane
Tuz
Köftesi için
200 gr çiğköftelik et
4 çay bardağı köftelik bulgur 2 yemek kaşığı isot
1 adet soğan
½ çay kaşığı karabiber
½ çay bardağı sıvı yağ Tuz

Hazırlanışı
Köftesinin yapılışı boranı köftesi gibidir.**
Kurut ve nohutlar bir gece önceden ıslatılır.Nohutlar iyice haşlanıp bir tarafa bırakılır; Kurut, ıslatıldığı kapta iyice eritilip tel süzgeçten geçirilir.Bir tepside una tuz ve su eklenerek kulak memesi kıvamında yoğrulan hamur 10-15 dakika kadar dinlendirildikten sonra üç yumağa ayrılır. Birinci yumak, kalın bazlama kıvamında açılarak 1 cm uzunluğunda erişte gibi kesilip, unlanan bir kaba alınır ve birbirine yapışmaması için

*Şişperek, mantı demektir.
**Boranı köftesinin hazırlanışı için borani tarifine bakınız.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 03.02.2017 16:21

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı