Siverek Kütüphane Binası

Şanlıurfa ülkemizin en genç nüfusuna sahip bu mihvalde ilçelerimizde kütüphane binaları tasarlıyoruz. Her ilçenin farklı tipolojisine uygun tasarlanan kütüphanelerden biri Siverek Kütüphane Binası tasarımı olmuştur. Bulunduğu yer itibariyle eğitimin odak noktası olacak  yapının cephesi yörenin karakteristik malzemesi olan bazalt taşından örülmüştür. Geleceği okuyarak, araştırarak ve sorgulayarak kuracak gençlere uygun olarak dizan edilen yapının ana formunu anfi okuma salonu olarak tanımlanan açık konferans salonu oluşturmaktadır. Çevresine konumlanan idari ofisler ve çocuk kütüphanesi akışkan bir kamusal alan oluşturmuştur. Zemin kat ile bodrum kat geçişi kuvvetli kılınarak bir bütünü simgelemiş atıl gibi duran kör alanda kalan bodrumu yaşayan bir mekana evirmiştir. İklimsel veriler dikkate alınarak açık, yarı açık ve kapalı alanlar binayı nefes alan ve yaşamı kolaylaştıran kriterler arasına sokmuştur. Bina kendi prototipini oluşturarak farklı bir mimari estetikle hizmet verecektir.

1.371 m²  yüzölçümüne sahip taşınmaz üzerine 600 m²  zemin kat - 627 m²  bodrum kat - 685 m²  1. kat Yüksekliği: 9.50 m.

İçerinsinde idari ofisler- çocuk kütüphanesi ve pc alanları- konferans, etkinlik ve okuma salonuna uygun anfi-  okuma-araştırma salonu- açık çalışma alanı, cep sineması, derslik, yemekhane, engelli okuma salonu, bay bayan wc-abdesthane,  ve tesisat odaları tasarlanmıştır.

Eklenme Tarihi: 17.04.2018 12:34

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı