Sizler İçin Çalışıyoruz

SİZLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ...
Kent yaşamının olmazsa olmazı olan ve her alanda durum tespiti ile kente yön veren bir mevzuat ilkesinde çalışan zabıta teşkilatını anlamak ve anlatmak çok önemlidir. Halkın yiyip içtiği, yatıp uyuduğu, eğlendiği, alışveriş yaptığı kentlerimizde, her alanda kente karşı işlenen suçların en aza indirilebilmesi için 24 saat çalışan ve bilinçli bir çalışma olabilmesi için hizmet içi eğitime önem veren bir yapı içerisinde hedefleri olan Zabıta Teşkilatı; 20 den fazla kanun ve 200 den fazla yönetmelik ile düzenli bir kent için mevzuatlar çerçevesinde çalışmaktadır.
Bakmak ve görmek çok önemlidir. Bizler mevzuatlar çerçevesinde çevresel değerlere, eğitime, bilinçli bir toplum oluşturmaya ve kent yaşamına empati kurarak bakıyor ve burada devlet adına yasal çerçevede Belediyenin emir ve yasaklarını uyguluyoruz. Ancak; çoğu kurum ve kuruluş bizim görev, hizmet alanımızı ve en önemlisi devlet memuru olduğumuzu idrak edemiyor ve bize bakarken de vasıfsız bir perspektiften bakıyor. Bu konularda lobicilik faaliyetlerini yapmak duyarlı ve eğitimli zabıtalar oluşturmak adına kurumsal adımlar atmaktayız.
Belediye zabıtası toplumun kendisine ve dürüstlüğüne güvenini sağlamak için sade bir vatandaştan çok daha yüksek bir dürüstlük düzeyini temsil etmesi gerekmektedir. Zabıta gerek görev sırasındaki, gerekse görev dışındaki davranışları bakımından kusursuz olmaya ve mensubu bulunduğu teşkilatı en iyi şekilde temsil etmeye özen göstermek zorundadır.
Belediye zabıtası, sunacağı etkili, sürekli ve kaliteli zabıta denetim hizmetleri karşılığında, Kent halkının güvenini ve beğenisini kazanmak ve görevini tam manasıyla yapmanın gururunu yaşamayı istemenin yanı sıra Kentin düzenini ve huzurunu sağlamak, kentin ve kentlinin haklarını korumak için hayata dair doğrulara hizmet etmenin çok yüksek bir değer olduğuna inanır.
Bu nedenle, Kurumsal anlayış önceliğinde, sosyalliğin insani boyutu içerisinde, evrensel değerler çerçevesinde, sürekli gelişmenin öğrenmeye bağlı olduğu düşüncesiyle, toplum menfaatini gözeterek SİZLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ ve bunu çok önemsiyoruz.

Bu münhal üzerine teşkilatımızın 191.Yılını En kalbi duygularım ile kutlar. Mutlu ve umutlu yıllar dilerim...
M.Burak KÜÇÜK
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi
Zabıta Dairesi Başkanı

Eklenme Tarihi: 05.09.2017 14:48

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı