Hamurlu Aş*

Malzemeler (4 Kişilik)
1 su bardağı yeşil bütün mercimek
1 adet büyük boy soğan
1 yemek kaşığı sade yağ

Hamuru İçin
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
Yeterince su

Hazırlanışı
İki su bardağı un bir tepsiye konulup su ve tuz ilavesiyle kulak memesi kıvamında yoğurulup hamur haline getirilir. Oklavayla yarım cm kalınlığında açılan hamur sac üzerinde pişirilip erişte kalınlığında 3-4 cm uzunluğunda doğranır. Bir tencerede yeşil mercimek yıkanıp su ilavesiyle yumuşayıncaya kadar pişirildikten sonra içerisine önceden hazırlanmış olan hamur dökülerek 10-15 dakika kaynatılır. Tavaya konulan yağda ince kıyılmış soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulduktan sonra tencerenin içerisine katılıp servis yapılır.

*Bazı yörelerde, mesela Birecik’te ‘Kaşığabinen’ de denilir.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 20.02.2017 14:45

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı