Has* Cacığı

Malzemeler (6 Kişilik)
1 adet marul
3-4 diş sarımsak
1 kg yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı 
nane

Hazırlanışı
Marul köklerinden ayıklanarak temizce yıkanıp suyu süzülür, ince ince kıyılır. Sarımsakların kabukları ayıklanıp dövülür. Yoğurt çırpılır ve içerisine tuz, doğranmış marul ve sarımsaklar ilave edilerek karıştırılır. Kâselere konulup üzerine nane dökülerek servis yapılır.
 
*Urfa ağzında marul’a verilen ad

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 07.02.2017 10:41

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı