Bostana

Malzemeler (6 Kişilik)
1 kg taze domates
8 tane taze kırmızı / yeşil biber 
1 demet maydanoz
½ demet nane
½ demet semiz otu
½ demet yeşil soğan 
Tuz

Ekşi olarak
Koruk suyu, nar suyu ya da nar pekmezi

Hazırlanışı
Domateslerin kabukları soyularak küçük küçük doğranır. Damarları ve tohumları ayıklanan biber, yeşil soğan, maydanoz, nane ve semizotu ince ince kıyılır. Tuz ilavesiyle iyice karıştırılır, ekşisi konularak kâselere doldurulur. Malzemesi ne kadar ince kıyılırsa o kadar makbuldür. Ekşisi, yaz başında koruk suyu, sonbaharda taze nar suyu, diğer mevsimlerde nar pekmezidir. Limon tuzu ve şeker karışımı, diğerlerinden mahrumiyet halinde  kullanılabilir.

*Kök anlamı Farsça bû (koku), -stan (yer) olup, sebze bahçesi için kullanılan bostân’dan türetilmiştir.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 07.02.2017 10:25

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı