Şanlıurfalı Kadınlardan Yürekleri Isıtan Üretim Seferberliği

“Yüzyılın Felaketi” diye nitelendirilen Şanlıurfa’da da can kaybına neden olan iki yıkıcı depremin ardından kendi ailesini ve çocuklarını güvende hisseder hissetmez çevre illerdeki depremzede aileleri ve çocuklarını düşünen Şanlıurfalı

Şanlıurfalı kadınlar bin bir emekle ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri çocuklar üşümesin diye çevre illere gönderiyor.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen, 10 ilde yıkımlara ve can kayıplarına neden olan 7,7 ile 7,6’lık depremlerin ardından yaralar sarılmaya devam ediliyor. Şanlıurfa’da depremden etkilenen kadınlar sığındıkları kadın destek merkezlerini depremzede çocuklar için giyim atölyesine çevirdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan ve sayıları her geçen gün daha da artırılan kadın destek merkezlerinde verilen eğitim ve kurslardan yararlanan kadınlar depremin ardından güvenli liman olarak sığındıkları kadın destek merkezlerini adeta atölyeye çevirerek depremzedeler için yün çorap, bere, atkı ve patik yapıyor.

El emeği göz nuru ürünleri yaparak depremden etkilenen Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş’taki çocuklara ulaştırılmasını sağlayan kadınlar çocuklarıyla birlikte kadın destek merkezlerinde sabahın erken saatlerinde başladıkları üretimi sürdürüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan merkezlerde çevre illerde depremden etkilenen, çadırlarda veya konteyner kentlerde kalan çocuklar üşümesin diye yapılan yün yelek, atkı, bere, patik, süveter gibi ürünler özenle hazırlanarak ekipler tarafından çevre illerdeki çocuklara gönderiliyor.

Eklenme Tarihi: 24.02.2023 14:47

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı