Başkan Beyazgül’ün Vizyonel Projeleri Deprem Sonrası Vatandaşlara Kolaylık Sağladı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından yaralar sarılmaya devam ediliyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi depremin meydana geldiği ilk andan itibaren gerek kesintisiz çorba ikramı gerekse halk ekmeğin

vatandaşlara kesintisiz ulaştırılması noktasında büyük çaba sarf etti.

Depremin yaşandığı 6 Şubat sabahı çeşitli görevlerde bulunan ekipleri arayarak ilk etapta ekmek ve çorba üretiminin üç katına çıkarılması talimatını veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Belediyeye ait sosyal donatı alanları, kadın destek merkezleri, gençlik merkezleri ve benzer güvenli alanların ivedi olarak depremzede vatandaşlara açılmasını sağladı.

Ekmeğe ulaşmanın zor olduğu depremin ilk günlerinde halk ekmek fabrikasında üretilen ekmekler ve Büyükşehir Belediyesine ait çorba evlerinde yapılan çorbalar her iki projenin de ne kadar önemli projeler olduğunu gözler önüne serdi.

Depremin meydana geldiği günden bu yana 3 Milyon 376 Bin 681 ekmek dağıtımı yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Adıyaman ve Hatay’a da ekmek ulaştırarak oradaki vatandaşları da unutmadı.

Deprem öncesinde hasarlı ve betonarme yapıları yıkarak yerine parklar, meydanlar ve yeşil alanlar kazandıran Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül bu meydanların içerisinde yapılan kafeteryaları da depremden etkilenen vatandaşlar için açık tutarak vatandaşların sıcak çay, su çorba gibi ürünlere ulaşmasını sağladı.

Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesi sınırlarında Başkan Beyazgül’ün vizyonel projelerinden biri olan Hobi Bahçeleri de deprem sürecinde yaklaşık 2 bin vatandaşa korunaklı bir alan oldu. Burada konaklayan vatandaşların temel ihtiyaçları da yine Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı.

Viranşehir ilçesinde bulunan Eyyüp Nebi Sabır Evlerini de vatandaşlar için ücretsiz konaklama alanı yapılmasını sağlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve Şanlıurfa’da da can kaybına neden olan depremin ardından sabır evlerinin depremzedelerin istifadesine sunulması talimatını vererek yaralarına merhem oldu.

Kent genelinde AFAD koordinesinde kurulan çadırlara da çorba, ekmek, sıcak yemek ve temel ihtiyaç malzemeleri sevkiyatını yakından takip eden Başkan Beyazgül vatandaşların gıda, barınma, giyim ve hijyen malzemelerine kolay bir şekilde ulaşmaları için tüm ekipleri adeta seferber etti.

Eklenme Tarihi: 20.02.2023 12:26

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı