Eyyüp Nebi Sabır Evleri Depremzedelere Sıcak Bir Yuva Oldu

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül tarafından kente kazandırılan, Viranşehir ilçesinde bulunan Eyyüp Nebi Sabır Evleri depremzedelere sıcak bir yuva oldu.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6’lık depremde evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşlar çevre illerde ve korunaklı alanlarda konaklamaya çalışıyor.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yapımı tamamlanan ve Başkan Beyazgül’ün direktifleriyle ücretsiz olarak vatandaşların hizmetine sunulan sabır evleri depremzedelere sıcak bir yuva oldu. Aileler evlerde depremin yaralarını sarmaya çalışırken çocuklar da sabır evlerinin içerisindeki alanda bulunan oyun gruplarında vakit geçirdi.

Tüm detayları en ince ayrıntısına kadar düşünülerek tasarlanan sabır evlerinde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı koordinesinde Başkan Beyazgül’ün talimatlarıyla depremin ilk gününden itibaren depremden etkilenen vatandaşlar misafir ediliyor.

Tek katlı ve tam donanımlı olan sabır evlerinde konaklayan Kahramanmaraş, Adıyaman ve Şanlıurfalı depremzedeler yaşadıkları korku dolu anları anlatarak kendilerine bu imkânı sağlayan ve tüm ekibi seferber eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür ettiler.

Viranşehir Eyyüp Nebi Beldesinde inşa edilen sabır evlerinin tamamı depremzedeler için ayrılarak evlerinden ayrı kalan vatandaşların herhangi bir eksiklik hissetmemesi için ekipler sürekli olarak irtibat halinde bulunuyor.

Eklenme Tarihi: 14.02.2023 14:51

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı