Başkan Beyazgül, “İlk Günden Bu Yana Sahada Güçlü Bir Şekilde Varız”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile birlikte kentte bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Binalarda sürdürülen hasar tespit çalışmalarına eşlik eden Başkan Beyazgül yaraları

hep birlikte saracağız mesajı verdi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem Şanlıurfa dâhil 10 ilde etkili oldu. Çok sayıda can kayıpları yaşanırken tüm Türkiye adeta afetin yaşandığı bölgeler için seferber oldu. Şanlıurfa’da devlet millet el ele vererek yaralar sarılmaya devam edilirken diğer yandan binalarda hasar tespit çalışmaları da sürüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ile birlikte kentte bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu. Şanlıurfa Topdağı Mahallesi’nde faaliyetlerini sürdüren ve bu bölgede yaşayan vatandaşlar için yemek yapıp, dağıtan KADER Derneğini ziyaret eden Başkan Beyazgül gönüllü olarak dayanışmaya destek veren herkese teşekkür etti.

Başkan Beyazgül daha sonra Vali Salih Ayhan ile birlikte depremden etkilenen ve Şanlıurfa’ya getirilen M. Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan depremzedeleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Hastalarla yakından ilgilenen Başkan Beyazgül ve Vali Ayhan kötü günlerin dayanışma içerisinde geride kalacağını aktardılar.

Şanlıurfa Arkeoloji Müzesi bahçesinde AFAD koordinesinde kurulan çadır kentte vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Beyazgül vatandaşlara bir isteklerinin olup olmadığını sordu. Bazı vatandaşlar Allah razı olsun diyerek herhangi bir eksiklerinin olmadığını ifade etse de Başkan Beyazgül yeni gelen vatandaşlar için kontrol edilsin talimatı verdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından depremzedelerin konaklamaları için ayrılan Tenis Dünyası'nda misafir edilen vatandaşları ziyaret eden Başkan Beyazgül ve Vali Salih Ayhan El ele, gönül gönüle tüm zorlukların üstesinden geleceğiz inşallah diyerek devletin vatandaşının yanında olduğunun altını çizdiler.

TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci ile birlikte Başkan Beyazgül tarafından Şanlıurfa için bir üretim merkezi haline dönüştürülen Hamarat Eller Mutfağını ziyaret eden Başkan Beyazgül burada depremden etkilenen vatandaşla için yapılan yemekleri kontrol etti.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “BÜTÜN EKİBİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN SEFERBER ETTİK”

Depremin olduğu andan itibaren vatandaşların yanında olduğunu ifade eden Başkan Beyazgül, “Halkımız bu zor günlerde çorbasının yanında ekmek bulması, battaniyesinin yanında olması ve biz belediye başkanlarını yanında bulmak ister ki güven duygusunu kaybetmesin işte bunun için de biz Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak birçok arkadaşımızı seferber ettik. İlk günden bu yana arkadaşlarımız sahada güçlü bir şekilde var. Şanlıurfa’da Allah’ın izniyle hiçbir sıkıntı yaşamadık. Sıkıntıyı ilk gün bile vatandaşlarımıza hissettirmemeye çalıştık. Ekmek üretim kapasitesini artırarak vatandaşlarımıza ücretsiz dağıttık. Şanlıurfa’da çalışmalar tamamlandığı andan itibaren de ekiplerimiz Adıyaman’a destek olmak için seferber oldular. ŞUSKİ Adıyaman’da içme suyunun temini için çalışıyor. Fen işlerimiz yolları onarmak için oradalar.  İtfaiye ekiplerimizin bir bölümü de Adıyaman’da sürdürülen arama kurtarma çalışmalarına destek veriyor. Bir müddet sonra da Adıyaman’da sosyal yardım ekibi kurarak ilimizin lojistik ihtiyacını buradan karşılamış olacağız. “ ifadelerine yer verdi.

Eklenme Tarihi: 13.02.2023 20:01

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı