Başkan Beyazgül, ‘’Her Zaman Halkımızın Yanındayız’’

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği Halk Ekmek Kapasitesi 400 bine çıkarıldı. Deprem nedeniyle vatandaşlara ücretsiz dağıtılan Halk Ekmek’ten Sosyal tesislerde dürüm yemekler hazırlanıyor. Şanlıurfa Büyükşehir

Belediyesi Zeynel Abidin Beyazgül, yemekhanelerde gönüllü çalışan kadınlara teşekkür etti.

100 bin ekmek üretiminin yapıldığı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasında ekmek kapasitesi 3 katına çıkarılarak 400 bin ekmek üretimi yapılıyor.

Deprem nedeniyle vatandaşların ekmek ihtiyacını kolaylaştırmak adına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün talimatları doğrultusunda ekmek fabrikasında 1 olan vardiya sayısı 3’e çıkarıldı. 100 bin olan ekmek üretimi depremin yaşandığı ilk günden bu yana 400 bine çıkarıldı.

400 bin ekmek üretiminin yapıldığı Halk Ekmek Fabrikasında üretilen ekmekler görevliler tarafından başta depremden etkilenen vatandaşlara yetiştiriliyor. Kent merkezindeki büfeler başta olmak üzere Fuar Merkezi, gençlik merkezleri, kadın destek merkezleri, tenis dünyası ve belediye tarafından belirlenen sosyal tesislerde kalan vatandaşlara ücretsiz ulaştırılıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Halk Ekmek Büfelerinde vatandaşlara ekmek dağıtımı yaptı. Depremden etkilenen vatandaşlara halk ekmek dağıtan Başkan Beyazgül, ekmeklerin ücretsiz vatandaşlara ücretsiz dağıtıldığını söyledi.

VATANDAŞLARDAN BAŞKAN BEYAZGÜL’E TEŞEKKÜR’’

Depremin yaşandığı ilk günden bu yana Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin depremzede vatandaşların yanında olduğunu anlatan vatandaşlar, ‘’Devletimiz var olsun. Bu zor günleri hep birlikte atlatacağız. Ekmeklerimizi ücretsiz alıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür ediyoruz’’ şeklinde konuştular.

Başkan Beyazgül ile görüşen yaşlı bir kadın, sen hep bize yardımcı oldun Allah’ta sana yardımcı olsun. Birçok eksiğimiz giderildi. Size hep dua ediyorum. Rabbim ayağınızı taşa değdirmesin’’ diye konuştu. Halk Ekmek Büfelerinde sadece bu gün 150 bin ekmek dağıtıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, daha sonra belediye bünyesinde hizmet veren Hamarat Eller Merkezini ziyaret etti. Hamarat Eller merkezinde kadın görevliler ve gönüllülerle bir araya gelen Başkan Beyazgül, yapılan yemekhanedeki çalışmaları inceledi.

Belediye görevlileri ile gönüllü vatandaşların hazırladıkları yemekler paketlenerek depremzede vatandaşlara ulaştırılıyor. Kadınların büyük bir özveri ile dev kazanlarda hazırladıkları 30 bin kişilik pilav ve kavurma görevliler tarafından vatandaşlara yetiştiriliyor.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’GÖNÜLLÜ KADINLAR SAYESİNDE ÇALIŞMALAR HIZLI İLERLİYOR’’

Yemekhanelere gelerek gönüllü olarak çalışan kadınlar sayesinde yemek yapımının hızla ilerlediğini anlatan Başkan Beyazgül, ‘’Şanlıurfa’da tamamlanan çalışmaların ardından ŞUSKİ, İtfaiye, Asfalt ve Sosyal Yardım ekiplerin Adıyaman’da görevlendirildi. Güçlü kadınlarımız sayesinde saha da işlerimizi daha çabuk yapıyoruz. Böyle gönüllü kadınlarımızın bu zor zamanda depremzedeler için destek vermesi bizleri mutlu ediyor. Gönüllü olarak çalışmalara katılan kadınlarımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.

Hamarat Eller Mutfağında personellerle yakından ilgilenen Başkan Beyazgül, Halk Ekmek ile vatandaşlarımızın ekmek ihtiyaçlarını gideriyoruz. Depremin yaşandığı ilk günde fırınlar kapalıydı ama bizim halk ekmek fabrikamızda üretim durmadı. Bunun aksine vatandaşların ekmek ihtiyaçlarını karşılamak için üretim kapasitesini artırdık’’ şeklinde konuştu.

Hamarat Eller merkezinde gönüllü olarak mutfakta çalışan kadınlar gözyaşlarını tutamadı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için çok üzüldüklerini anlatan kadınlar gözyaşlarına boğuldu. Vatandaşlar personellere yardım etmek için mutfakta görev yaptıklarını söylediler.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Sosyal Tesisleri, GAP Vadisi Seyir Tepesi, Hamarat Eller ve Belediyeye ait yemekhanelerde depremzede vatandaşlar için yemekler hazırlanıyor.

Eklenme Tarihi: 11.02.2023 18:32

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı