Başkan Beyazgül, Bilim İnsanlarının Açıklamalarını Dikkate Alalım’’

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül depremden etkilenen ve güvenli toplama merkezlerinde konaklayan vatandaşları ziyaret etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bilim adamlarının

açıklamalarının dikkate alınması gerektiğini söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İHH Şubesini ziyaret ederek burada barınan vatandaşlarla bir araya geldi. İHH Başkanı Behçet Atila ile yapılan yardımlar konusunda görüşen Başkan Beyazgül, depremde hayatını kaybeden vatandaşların ailelerine başsağlığı diledi.

Başkan Beyazgül, İHH ziyaretinin ardından Mehmet Akif Ersoy Mahallesinde güvenli alanda kurulan AFAD çadırlarında kalan vatandaşları ziyaret ederek taleplerini dinledi. Başkan Beyazgül’ün ziyaret ettiği vatandaşlar ‘’Devlet millet el ele hepimiz birlikte bu sıkıntıları aşacağız. Belediyeler ve kurumlar tarafından çadırlarımız kuruldu. Gecenin yarısında bile çorba getiriyorlar. Allah devletimizden razı olsun’’ diye konuştular.

Başkan Beyazgül, daha sonra Aşevi Derneğini ziyaret etti. Şanlıurfa’da meydana gelen deprem nedeniyle Aşevinde depremzede vatandaşlar için de kazanlar kaynamaya başladı. Yılın büyük bir bölümünü maddi durumu iyi olmayan aileler için yemek hazırlayan Aş evinde depremzedeler için de yemek yapılıyor. Günün 24 saatinde yemek kapasitesini 5 katına çıkaran aş evinde binlerce depremzedeye yemek hazırlanıyor.

Depremzedeler için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin yemek için destek verdiği aşevinde hazırlanan yemekler görevliler ve gönüllüler tarafından depremzedelere ulaştırılıyor. Ekmek ve kuru gıda ihtiyacının Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan Aşevini ziyaret eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Aşevi sorumlusu Ali Topal’dan yapılan çalışmalar hakkında bilgi alarak yemek almaya gelen vatandaşlarla yakından ilgilendi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’HALK EKMEK KAPASİTEMİZİ 4OO BİNE ÇIKARDIK

Depremin yaşandığı ilk günden itibaren halkın yanında olduklarını anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’İlk günden itibaren halkımızın yanında olduk. Daha önce yaptığımız faaliyetler bu gün kendini daha çok hissettirdi. Halk ekmek fabrikasını açmış olmamız Şanlıurfa için çok önemliydi. Depremin yaşandığı ilk günden itibaren ekmek kapasitemizi artırarak 400 bin ekmek üretimine başladık. Halk ekmeklerimizi vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtıyoruz. 10 farklı çorba merkezimiz de 250 bin kişilik çorba üretimi yaparak vatandaşlarımıza ikram ediyoruz. Günlük yaklaşık 130-150 bin arası ekmek dürüm yapıyoruz ve depremden etkilenen vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Mobil mutfağımızı kurduk ve depremden etkilenen vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Yemek dağıtımı konusunda Aşevimiz çok önemliydi. Ekmek ve yemek dağıtımına bizlerde destek veriyoruz. Aşevinde yemek kapasitesi artırıldı. Burada yapılan yemekleri depremden etkilenen vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Arama ve kurtarma alanlarında yapılan çalışmalar sona erdi. Şanlıurfa’daki çalışmalar bitti, son verilere göre 175 vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralı vatandaşlarımız var ve hastanelerde tedavileri devam ediyor. Hastalarımıza da acil şifalar diliyorum’’ diye konuştu.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’TÜM EKİP VE EKİPMANLARLA ADIYAMAN’DAYIZ’’

Şanlıurfa’da tamamlanan arama ve kurtarma çalışmalarının ardından İtfaiye erleri başta olmak üzere birçok birimden görevli personellerin Adıyaman’daki çalışmalara katıldığını anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ‘’Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte hasarlı binalarda çok ciddi bir şekilde statik çalışmaları, risk çalışmalarını ve hasar çalışmalarını yürütüyorlar. Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmalarını tamamlayan Büyükşehir Belediyemiz bünyesindeki İtfaiye Daire Başkanlığındaki 20 itfaiye erimiz 3 araçla birlikte Adıyaman’daki arama ve kurtarma çalışmalarına katılıyor. 50’ye yakın gönüllü gencimizi Adıyaman’a uğurladık. ŞUSKİ ekiplerimiz Adıyaman’da görevde ve depolama alanlarındaki sorunları gidermek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Asfalt ekiplerimizi de Adıyaman’a göndererek orada oluşan hasarın giderilmesi için çalışmalar yapacaklar. Teknik alanda yapılacak olan çalışmalar için ekiplerimizi Adıyaman’da görevlendirdik’’ dedi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’RESMİ AÇIKLAMALARI ÖNEMSEYELİM’’

Sosyal medya hesaplarında yapılan açıklamalar yerine resmi kurumların sayfalarından yapılan açıklamaları vatandaşların dikkate almasını isteyen Başkan Beyazgül, ‘’Resmi ağızlardan alınan kurallardır ve bu kurallara vatandaşlarımızın uymasını istiyoruz. Bina ve konut çevrelerine şerit çekilmiş ise bu alanlara çok dikkat etmemiz gerekiyor. Yanlarına yaklaşmamız gerekiyor. Resmi yapılan kurallara hepimizin uyması gerekiyor’’ diye konuştu.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’KOMPLO TEORİLERİNE DEĞİL BİLİM İNSANLARINI DİNLEYELİM’’

Deprem konusunda bilim insanlarının verdiği verilerin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Beyazgül, ‘’Bir depremin ne zaman nerede olacağını bilmek mümkün değildir. Keşke bilebilseydik, Avrupa’da da bu böyle oluyor, doğuda da batıda da bu böyle oluyor. Bu konuda komplo teorileri yerine gerçek bilim adamlarına yönelmemiz lazım, bilim adamlarını dinlememiz lazım, bilim adamlarının söylediklerini dikkate almamız lazım’’ dedi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’120 KİŞİLİK BİLİRKİŞİ EKİP GÖREV BAŞINDA’’

Depremden hasar gören evlerde yapılan statik hasar tespiti için 120 kişilik bir ekiple çalışmaların devam ettiğini anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve diğer ilçe belediyelerimizle birlikte ekip oluşturduk. İlgili kurumlarla birlikte oluşturulan ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladı. 120 kişilik bir ekip ve çalışmalarını sürdürüyorlar. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün koordinasyonunda yürütülen çalışmalar çok hızlı ilerliyor. Yakın zamanda ekiplerimiz çalışmalarını tamamlamış olacaklardır’’ şeklinde konuştu.

Başkan Beyazgül, aşevi ziyaretinin ardından Hobi Bahçelerinde barınan depremzede vatandaşları ziyaret etti. Depremden etkilenen ve Büyükşehir Belediyesinin Hobi Bahçelerine yerleştirilen 1200 vatandaşın yemek ve barınma ihtiyaçları Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 1200 vatandaşın barındığı Hobi Bahçesindeki depremzede ailelerle bir araya geldi. Vatandaşların talep ve önerilerini dinleyen Başkan Beyazggül, vatandaşların çay talebini geri çevirmeyerek sıcak çay yudumlayarak sohbet ettiler.

Başkan Beyazgül’ün Hobi Bahçesi ziyaretinde aracına minik misafir konuk oldu. Başkan Beyazgül’ün makam aracına binen minik çocuğa oyuncak hediye edildi. Başkan Beyazgül, bir süre makam aracında oturan minik çocuğu sevdi.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’BİRLİKTE BU ZOR GÜNLERİ AŞACAĞIZ’’

Geçen yıl hizmete açılan Hobi Bahçesinde 1200 depremzede vatandaşın konakladığını belirten Başkan Beyazgül, ‘’Hobi Bahçesinde kalan misafirlerimizi ziyaret ettik. Deprem nedeniyle tüm tesislerimizi vatandaşlarımızın hizmetine açtık ve bu gün itibariyle Hobi Bahçemizde 1200 vatandaşımız kalıyor. Vatandaşlarımız taleplerini dinledik. Yemek ve barınmaya dair tüm ihtiyaçlar Büyükşehir Belediyemiz tarafından karşılanıyor. Birlik ve beraberlik içerisinde bu günleri atlatacağız’’ dedi.

Eklenme Tarihi: 11.02.2023 09:22

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı