Başkan Beyazgül Gönüllere Dokunmaya Devam Ediyor

Tüm Türkiye’yi derin bir üzüntüye boğan Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6’lık deprem Şanlıurfa dâhil 10 ilde yıkımlara, can kayıplarına ve yaralanmalara neden oldu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül depremin

meydana geldiği ilk andan itibaren gerek enkaz alanlarında sahada gerekse de oluşturulan güvenli alanlarda vatandaşların yanında olarak acılarını paylaştı.

Yüzyılın en büyük felaketlerinden biri olan ve 10 ili etkileyen artarda yaşanan depremler Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye ve Adana'da yıkımlara ve can kayıplarına neden oldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kente destek için gelen Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ve Erzurum Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile birlikte Şanlıurfa’daki depremden etkilenen ve evlerini boşaltmak zorunda kalan vatandaşları büyükşehir belediyesinin oluşturduğu güvenli toplanma alanlarında ziyaret etti.

Ziyaretlerine ilk olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasından başlayan Başkan Beyazgül kapasitenin iki katına çıkarıldığı halk ekmek fabrikasında ekmek üretim çalışmalarını yerinde inceleyerek gece gündüz demeden ekmek üreten işçilere kolaylıklar diledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi depremin ilk anından itibaren fırınların kapalı olmasından dolayı ekmeğe ulaşamayan vatandaşların imdadına yetişerek büyük bir eksikliği giderdiği gibi Şanlıurfa için ne kadar önemli bir proje olduğu, halkın projesi olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldu.

Çorba evleri ve Fuar merkezine kurulan mobil mutfak da merkezde vatandaşların kesintisiz sıçak çorbaya ulaşımını kolaylaştırdı. Burada konaklayan vatandaşların temel ihtiyaçları da büyük ölçüde karşılanarak vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için şartlar her geçen gün daha da iyileştiriliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün talimatlarıyla hızlı bir şekilde belediyeye ait gençlik merkezleri, kadın destek merkezleri, spor salonları, tenis dünyası, futbol dünyası, itfaiye binası, sosyal tesisler ve belirlenen tüm alanlar vatandaşların hizmetine sunuldu.

Başkan Beyazgül Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ile birlikte Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tenis Dünyasında ve Futbol Dünyasında misafir edilen depremzedeleri ziyaret ederek bir ihtiyaçlarının, eksiklerinin olup olmadığını sordu. Gelen taleplerin yerine getirilmesi hususunda ilgili daire başkanına talimat verdi. Vatandaşların yoğun sevgi seliyle karşılanan Başkan Beyazgül bu zorlu günlerin dua ve birliktelikle geride kalacağını aktardı.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “YAĞMUR SOĞUK DEMEDEN CAN KURTARMAK İÇİN ÇALIŞTINIZ”

Depremde büyük görevler üstlenerek canları pahasında bir can daha kurtarmak için enkazlarına altına giren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekiplerini ziyaret eden Başkan Beyazgül yağmur soğuk dinlemeden görev yapan tüm itfaiye erlerine teşekkür etti.

Başkan Beyazgül,” Her birinize çalışmalarınız için teşekkür ediyorum. Ben bizzat yerinde gördüm. Zaman zaman yağmur yağdı. Geceleri soğuk oldu ama sizler işinizin başındaydınız. Yapmış olduğunuz iş çok kutsal bir iştir. Orada bir canlıyı kurtarmanın mutluluğunu hissettim bu mutluluk dünyaya değişilmez. Yapmış olduğunuz fedakârlıktır. Gayrettir. Bu nedenle sizlere çok çok teşekkür ediyorum. Allah sizleri korusun, ayağınızı taşa değdirmesin. İbadetlerin en hayırlısı insanlara hizmet etmektir. Eğer bir insanın ihtiyacı varda ona gidip yardımcı olmak en güzel ibadetlerdendir. Siz insanlara hizmet ettiniz biz de Rize Belediye Başkanımızla birlikte sizlere teşekkür etmeye geldik. Dardan kurtardığınız her bir insan için Allah sizi dara düşürmesin.” İfadelerine yer verdi.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin ise itfaiye erlerine teşekkür ederek yaptıkları için sadece parayla yapılabilecek bir meslek olmadığını söyleyerek bu iş gönülle yapılır diyerek afet günlerinin ülkenin birlik ve beraberlik günleri olduğunu vurguladı.

Eklenme Tarihi: 09.02.2023 18:53

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı