Başkan Beyazgül Enkaz Bölgelerini Bir An Yalnız Bırakmadı

Şanlıurfa’nın da aralarında bulduğu 10 ili etkileyen 7,7’lik depremde yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Şanlıurfa’da Haliliye İlçesi İpekyol Mahallesi’nde yıkılan bir binanın enkazından 19 saat sonra bir kişi

canlı şekilde çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül 7,7’lik depremde yıkılan binalarda ekipler tarafından yapılan arama kurtarma faaliyetlerini gecenin geç saatlerine kadar sahada takip ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. İncelemeler sırasında enkazdan bir vatandaş canlı bir şekilde kurtarıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal ile birlikte Şanlıurfa’daki enkaz alanlarında incelemelerde bulundu.

Gün birliktelik günüdür diyerek bütün ekiplerini, araçlarını ve devletin tüm imkânlarını enkaz bölgeleriyle depremzedeler için sevk eden Başkan Beyazgül depremin meydana geldiği ilk andan bu yana sokakta kalan vatandaşların yanında yer alarak ihtiyaçlarının karşılanması noktasında ekiplere talimat verdi.

Vatandaşların kesintisiz ekmek ihtiyacını kurmuş olduğu Halk Ekmek Fabrikasından karşılayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tüm sosyal tesislerini, gençlik merkezlerini, kütüphanelerini, kadın ve destek merkezlerini vatandaşların hizmetine açarak kesintisiz sıcak çorba dağıtımı gerçekleştiriyor.

Eklenme Tarihi: 07.02.2023 11:59

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı