Abide Kavşağı Karaköprü Viyadüğünün Açılması Trafiği Önemli Ölçüde Rahatlattı

Şanlıurfa’da ulaşım sorununa köklü ve kalıcı çözümler üreten, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün bir bölümünü araç trafiğine açarak şehir içi trafiğine nefes aldırdığı Abide Kavşağında geçişler artık daha rahat

hale geldi.

Şanlıurfa’da şehir içi trafik yükünün büyük bir bölümünü üstlenen ve ihtiyacı karşılaşmakta zorlanan Abide Kavşağında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle yapılan ilave köprüde Karaköprü Viyadüğünün açılışı kontrollü olarak gerçekleştirilirken ikinci viyadüğün de planlanan süreden daha önce tamamlanarak trafiğe açılması bekleniyor.

Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, İpekyol Bulvarı, Necmettin Cevheri Bulvarı, Atatürk Bulvarı ile 18 Mart Çanakkale Caddesini birbirine bağlayan, Şanlıurfa kent trafiğinin can damarı olan Abide Kavşağı şehir merkezine rahat bir nefes aldırmaya başladı.

Yan bağlantı yollarını da asfaltla buluşturan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi vatandaşların yolculuklarını daha konforlu yapmalarını sağladı.

Abide Kavşağının Karapöprü Viyadüğünü geçtiğimiz günlerde açan ve viyadükten araçla geçen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül çalışmaların devam ettiği diğer viyadük için de planlanan süreden daha erken açılacağının müjdesini vermişti.

BAŞKAN BEYAZGÜL,” ŞANLIURFA DEĞİŞİMİ HİSSETMEYE DEVAM EDECEK”

Abide Kavğaı projesinin tamamlanmasının ardından Balıkayağı ve devamında yapılacak projelerin de müjdesini veren Başkan Beyazgül “Şanlıurfa Büyükşehir ile değişimi hissetmeye devam edecek” dedi.

Başkan Beyazgül, “Şanlıurfa’ya güzel bir hizmeti daha kazandırdık. Vatandaşlarımız artık buradan geçerken beklemek zorunda kalmayacak. Daha önceden uzun süre bekleyerek geçtikleri yolu yapmış olduğumuz köprülü kavşakla birkaç dakikaya düşürdük. Abide Kavşağı Şanlıurfa’ya yakışır bir hizmet oldu. Yapmış olduğumuz kavşaklarla, parklarla, yeni hizmet binalarıyla, yeni açtığımız yollarla Şanlıurfa daha da büyümeye ve gelişmeye ve nefes almaya başladı. Balıkayağı ve devamındaki projeleri de yapacağız” ifadelerine yer verdi.

Ulaşımda vatandaşları konforlu yollarla buluşturan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin Önemli geçiş güzergâhlarından biri olan, Abide Kavşağında trafiğe açılan Karaköprü Viyadüğü ile şehir içi trafik akışı önemli ölçüde rahatlarken ilave köprünün diğer bir bölümünün de tamamlanması gereken süreden daha önce tamamlanarak araç trafiğine açılması bekleniyor.

Eklenme Tarihi: 07.11.2022 23:19

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı