Başkan Beyazgül, “Yöresel Ürünler Mağazamız Şanlıurfa’ya Hayırlı Olsun”

Şanlıurfa’nın tüm lezzet ve el sanatlarını bir çatıda buluşturan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül organik ve geleneksel yöntemlerle üretilen ürünleri yurt içi ve yurt dışına dijital ortamda da satış imkânının

da olacağı Urfa Yöresel Ürünler Mağazası’nı düzenlenen açılış töreniyle hizmete sundu. Başkan Beyazgül, “Yöresel Ürünler Mağazamızda üretilen el emeği göz nuru ürünleri gözünüz kapalı alabilirsiniz” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle Şanlıurfa Müzesi yakınında kente kazandırılan Urfa Yöresel Ürünler Mağazası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılışa Başkan Beyazgül’ün yanı sıra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, 15 Temmuz Gazisi Turgut Aslan, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Eyüpoğlu,  ŞUTSO Başkanı İbrahim Halil Peltek, geçmiş dönem TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade, Şanlıurfa Profesyonel Turizmciler Dernek Başkanı Hacı Birsen ile çok sayıda davetli ve vatandaşlar katıldı.

Şanlıurfa’ya özgü tescilli ve doğal ürünlerin satışının yapılacağı mağaza içerisinde Urfa isotu, fıstık, badem, kurutmalık, pekmez, nar ekşisi, isot reçeli, sadeyağ, ara sıcaklar, menengiç kahvesi gibi yöresel gıda ürünlerinin yanı sıra el sanatlarına ait çeşitli hediyelikler de bulunuyor. Ayrıca Şanlıurfa’nın tescilli yemeklerinin fotoğraf sergisi de mağaza önünde ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Sosyal Belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin her gün binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Şanlıurfa Müzesi yakınında açmış olduğu Yöresel Ürünler Mağazasında Büyükşehir Belediyesinin çeşitli daire başkanlıkları ve müdürlüklerinde kurs gören kadınlar, engelli bireyler ürettikleri ürünleri sergileme imkânı da buluyor.

Üreten ve ürettiği ürünlerle Şanlıurfa’ya gerek ekonomik gerekse sosyokültürel anlamda destek olan Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa’ya özgü lezzetleri tanıtmanın yanında satışa sunulan ürünlerin satışından elde edilecek gelirleri de Tarım Daire Başkanlığı, Kadın Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Engelli Koordinasyon Müdürlüğü’nde eğitim ve kurslardan faydalanan bireyler için kullanılıyor.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “GÖZÜNÜZ KAPALI ALIŞVERİŞ YAPABİLİRSİNİZ”

Şanlıurfa’nın gastronomisi, mutfak kültürü ile her zaman ön planda olduğunu aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Yöresel Ürünler Mağazamızdan gözü kapalı herkes alışveriş yapabilirler” dedi.

Başkan Beyazgül, Şanlıurfa’nın böyle bir mağazaya ihtiyacı vardı. Biz de bu ihtiyacı karşıladık. Hem e- ticaret hem de doğrudan satış imkânıyla donatılan bu mağazamızı açmış olduk. Şanlıurfa’mıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, 15 Temmuz Gazisi Turgut Aslan ise böyle bir merkezi Şanlıurfa’ya kazandırdıkları için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür etti.

Şanlıurfa Profesyonel Turizmciler Dernek Başkanı Hacı Birsen de Şanlıurfa’da Başkan Beyazgül’ün açmış olduğu bu mağaza ile bir eksiğin daha giderilmiş olduğunu aktardı.

Konuşmaların ardından mağazanın açılış kurdelesi kesildi. Mağaza içerisinde bulunan stantları tek tek inceleyen Başkan Beyazgül ürünler hakkında ilgililerden bilgiler aldı.

BAŞKAN BEYAZGÜL, “ŞANLIURFA’NIN TESCİLLİ ÜRÜNLERİ BU MAĞAZA YER ALACAK”

İncelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Beyazgül, “Yöresel ürünler Mağazamızı açtık öncelikle Şanlıurfa’mıza hayırlı uğurlu olsun. Bu mağaza Şanlıurfa için bir ihtiyaçtı. Bu mağazada tescilli markalarımız halkımıza satışa sunulmaktadır. Ayrıca, bizim gerek kadın destek merkezlerimizin, gerekse ilçelerimizin, kaymakamlıklarımızın ve engelli bireylerimizin ürettikleri bütün hediyelik ürünler de burada satışa sunuluyor. Burada birtakım gıda ürünlerimiz de mevut. Gıda ürünleri denetimden geçerek, hijyenik ortamda hazırlanarak paketleniyor. Bu ürünlerimizi Şanlıurfa Müzesinin önündeki mağazamızda satışa sunuyoruz. Bir kısmı organik olan ürünlerimizi de burada satışa sunmuş oluyoruz. İlçelerimizle temaslarımızı sürdürüyoruz. Orada üretilen organik ürünleri de burada satışa sunacağız. Bu mağaza tamamen modern bir mağazadır. Hem e- ticaret üzerinden hem de doğrudan satış yapılan bir mağaza oldu. Ürünlerimizi daha da çeşitlendirerek halkımıza sunuyoruz. Mağazaya gelen vatandaşlara Şanlıurfa’nın yöresel tescilli yemeklerinin yer aldığı bir yemek tarifi kitabımızı da hediye ediyoruz. Mağazamızı gezdiğiniz zaman Şanlıurfa’nın isotunu, sadeyağını, isot reçelini, Halfeti’nin karagül kolonyasını bulabilirsiniz.” Diye konuştu.

Eklenme Tarihi: 21.10.2022 23:24

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı