Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Hizmetleriyle Göz Doldurdu

Halka hizmet, Hakka Hizmet anlayışı ile adil, paylaşımcı ve yenilikçi bir kadroyla Urfalılara hizmet veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Ulaşımdan Kentsel Dönüşüme, Yeşil Urfa’dan Tarım Hayvancılık ve Ekonomi ile Eğitim ve Altyapı

hizmetleriyle birçok başarılı çalışmaya imza attı. Pandemi döneminde büyük bir tasarruf sağlayarak çalışmalarına hız veren Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılı faaliyet çalışmaları düzenlenen Lansman toplantısı ile kamuoyu ile paylaşıldı.

Göreve geldiği günden bu baya yenilikçi bir anlayış ile Şanlıurfalılara hizmet etme noktasında gece gündüz demeden var gücüyle çalışan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ekibi kent merkezi ve kırsal ayrımı yapmadan her ilçeye adil hizmet anlayışıyla hizmet götürdü.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 2021 yılında yapılan hizmetler “Büyükşehir Büyük Sevda İster” sloganıyla düzenlenen Lansman toplantısı ile kamuoyu ile paylaşıldı. Mehmet Akif İnan Konferans salonunda düzenlenen toplantıya AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, Mehmet Ali Cevheri, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Ceylanpınar Belediye Başkanı Feyyaz Soylu, AK Parti İlçe Başkanları, , Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan, Meclis üyeleri, Muhtarlar, STK Temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Lansman toplantısında 2021 yılında yapılan hizmetler görsel olarak ekrana yansıtıldı.

“ŞANLIURFA’YA HİZMET BİR İBADETTİR”

2021 Yıl Sonu Değerlendirme Lansman Programında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül Şanlıurfa’ya hizmet etmenin bir ibadet olduğunu söyleyerek Peygamberler Şehrine ne kadar çok hizmet edersek o kadar mutlu oluyoruz dedi.

“ŞANLIURFA’YA TRAMBÜS MÜJDESİ”

Konuşması sırasında müjdeleri artarda sıralayan Başkan Beyazgül Şanlıurfalıların merakla beklediği Trambüs konusu ile ilgili tarih vererek ilk Trambüs’ün 21 Nisan’da şehre geleceğini söyledi.

“ÖZDİKER PASAJI İLE İLGİLİ ADIMLARIMIZI ATACAĞIZ”

Şanlıurfa’nın tarihi çarşılar bölgesinde bulunan Özdiker Pasajı olarak bilinen alan ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül görüşmelerin devam ettiğini belirterek Şanlıurfalıların tarihi silüeti bozan, tarihi alanların içerisinde bulunan betonarme yapıları istemediklerini ve bu bölge ile ilgili adımlarımızı atacağız” ifadelerine yer verdi.

“KÜLTÜR VE TURİZM YOLUNU BİTİRİYORUZ”

Halilürrahman - Eyyüb Peygamber Makamı arasına yapılacak olan Kültür Turizm Yolu’nda kamulaştırma işlemlerinin tamamlandığının altını çizen Başkan Beyazgül “yıkımı eksik olan 10 adet yapının da en kısa sürede yıkım işlemleri gerçekleştirilerek uzun yıllardır konuşulan Kültür Ve Turizm Yolunu bitiriyoruz” dedi.

ABİDE KAVŞAĞINDA TRAFİK AKIŞI RAHATLAYACAK

Başkan Beyazgül, Şanlıurfa’nın trafik yükünün büyük bir bölümünü üstlenen Abide Kavşağında yapılacak projenin ihalesinin yapıldığı müjdesini kamuoyu ile paylaşarak önümüzdeki birkaç gün içerisinde yapım ihalesinin de başlatılacağını açıkladı.

“ŞEHİR İÇİ TOPLU ULAŞIMA 174 OTOBÜS DAHA KATILIYOR”

Şanlıurfa’da şehir içi toplu taşıma araçlarına 174 adet yeni otobüs ekleneceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül “Şubat ayında satın alma ihalesi yapılarak Şanlıurfa’ya kazandırılacak vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

ŞANLIURFA İTFAİYESİNİN ARAÇ FİLOSU GÜÇLENİYOR

Başkan Beyazgül Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağlı İtfaiye Dairesi Başkanlığının kullanımına sunulmak üzere 50 milyon lira değerinde itfaiye araçlarının satın alım ihalesinin yine Şubat ayı içerisinde yapılacağını belirtti.

“BOZOVA ÇATAK VE KARACADAĞ KAYAK MERKEZİNDE ‘BUNGALOV’ EV YAPILACAK”

Şanlıurfa’da yeni turizm rotaları oluşturmak, turizme dayalı ekonomiyi daha da güçlendirmek, şehre gelen yerli ve yabancı turistlerin kentte daha fazla vakit geçirmesini sağlamak adına Güneydoğu’nun incisi Fırat Havzasında bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine bağlı Çatak Sosyal Tesisleri içerisinde VE Siverek Karacadağ Kayak Merkezinde halkın kullanımına sunulacak bungalov evler yapılacağının müjdesini de veren Başkan Zeynel Abidin Beyazgül ihalesi yapılan bungalov evlerin çok yakında yapımına başlanacağını ifade etti.

“RAYLI SİSTEMİ ŞANLIURFA’YA GETİRİYORUZ”

Şanlıurfa’nın bir hayalini daha gerçekleştirmek için kolları sıvadıklarını anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül kente raylı sistem müjdesi verdi. Başkan Beyazgül, ”Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra raylı sistem çalışmalarını başlattık. Ancak Şanlıurfa’nın ulaşım master planı olmadığı için öncelikle master planı yapılması gerekiyordu. Ulaşım master planı ihalesini yaptık. Daha sonra raylı sistemin projesini yapacağız. Onun finansman konularını hallettik şu anda Allah izin verirse biraz zaman alacak Raylı sistemi Allah’ın izniyle Urfa’ya getiriyoruz” dedi.

KIRSALDA BÜYÜKŞEHİR FARKINI ORTAYA KOYDUK

Şanlıurfa’nın 13 ilçe kırsalında yüzde 90’lara varan bir çalışma yaptıklarının altını çizen Başkan Beyazgül, ”Kırsal yollarımızda yüzde 90’na varan bir çalışmayı bitirdik. Yüzde 10’luk bir kısım kaldı. Kırsal alanlarımızın, kırsal mahallelerimizin hemen hemen yollarının tamamını bitirmiş bulunmaktayız. Her ilçemize dokunduk, şehrimize dokunduk. Şehrimizin her sorununa el attık. Her bir yerde faaliyetimiz var. Urfa neredeyse bir inşaat alanına döndü. Kadın destek merkezlerimiz cıvıl cıvıl, gençlik merkezlerimiz cıvıl cıvıl,  her yerde hareket var, Urfa’da da bereket var” diye konuştu.

“ŞANLIURFA’YI HER PLATFORMDA TANITMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında Şanlıurfa’yı her platformda tanıttıklarını belirten Başkan Beyazgül, “Turizmde İzmir’de Ankara’da İstanbul’da son olarak da Bursa’da tanıtımlarımız yaptık. En yakın komşu ilimizi turizm de ikiye katladık. Turizm de şu anda bir patlama oldu. Otellerimizde boş oda yok” ifadelerini kullandı.

ASYA MAHALLESİNE YENİ BİR YOL KAZANDIRDIK

Zor diye görünün işlerin üzerine giderek çözüme kavuşturduklarını da sözlerine ekleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Tam bu çözülmez denilen sorunların üzerine gidiyoruz o sorunu çözüyoruz. Asya Mahallesinde yüksek gerilim hattı altında bulunan evlerin kamulaştırma işlemlerini gerçekleştirerek yıkım işlemlerini tamamladığımız bölgede asfalt serimini de gerçekleştirerek mahallemize yeni bir yol daha kazandırdık. Olur dersek bu iş olur” diye konuştu.

ŞANLIURFA’NIN İSTİHDAMINA 6 FABRİKA İLE KATKI SUNUYORUZ

Türkiye’nin20,4  yaş ortalaması ile en genç nüfusuna sahip olan Şanlıurfa’da gençlerin istihdamına yönelik fabrikalar kurduklarını anlatan Başkan Beyazgül, ”Şanlıurfa’da istihdam önemli sorunlardan biriydi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak istihdam sorununa da el attık. Organize Sanayi Bölgesinde 6 adet fabrikamızı Şanlıurfa’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

ESKİ HİZMET BİNAMIZIN YERİNİ PARK YAPIYORUZ

Kentin tarihi dokusuna uygun yeni meydanlar kazandırdıklarını ifade eden Başkan Beyazgül, ”Şanlıurfa’nın tarihi dokusunu ön plana çıkarmak için tarihi kent içerisinde kalan Eski Belediye hizmet binamızın yıkım işlemlerini tamamlayarak belediyemizi yeni binasına taşıdık. Yıkımı yapılan eski belediye hizmet binamızın yerine yeşilin ön planda olduğu bir park yapıyoruz. Böylece hem tarihi silüeti bozan yapıları ortadan kaldırmış olduk hem de eski hizmet binasının yerini ilk günkü haline getirdiklerini söyledi.

DURMAK YOK YOLA DEVAM

Başkan Beyazgül konuşmasına şu ifadelerle son verdi “Şanlıurfa masal şehri olacak. Tarih şehri olacak. Kültür şehri olacak. Müzik şehri olacak bunun örneklerini artık Türkiye’de görmeye başladık. Çalışıyoruz Şanlıurfa için çalışmaya devam edeceğiz. Sizlerin duası için bizim için çok önemli birlik ve beraberliğimiz çok önemli ufuklara bakmak, yüzümüzü ileriye dönmek bizim için çok önemli işte bu yüzden durmak yok yola devam” ifadelerine yer verdi.

Eklenme Tarihi: 29.12.2021 19:14

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı