Şanlıurfalı Gençler İçin Büyükşehir’den 3 Yeni Protokol

Türkiye’nin en genç nüfuslu şehri olan Şanlıurfa’da gençlere ve öğrencilere yönelik çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kent Konseyi iş birliği ile gençlere yönelik 3 yeni protokol imzalandı.


Şanlı Kurtuluşun 100. Yıl dönümünde başlatılacak olan ‘Kurtuluş, Kültür ve Tarih’ Protokolü ile İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik resim, şiir, kompozisyon ve 'Torundan Dedeye Mektup' adlı yarışma düzenlenecek.

Gençlerin kötü alışkanlığını ortadan kaldırmak ve bireylere yönelik şiddetin önüne geçmek için değerler eğitimi kapsamında  ‘Öfkemi Kontrol Ediyorum Arkadaşlarımı Seviyorum’ projesi de hayata geçirildi.

Aynı şekilde Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve Şanlıurfa STK’ları İnsani Yardım Platformu tarafından geliştirilen Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Kulübü ‘İyilik Hareketi’ projesi ile gençlerde İnsan Haklarına ve Demokrasi ilkelerine saygı duyma, çevreyi koruma ve toplum sorunlarına yönelik çözüm noktası bulabilme adına geliştirilen proje hayata geçiriliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kent Konseyi iş birliği ile gerçekleştirilen protokole, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç, Şanlıurfa STK’ları İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ve çok sayıda Büyükşehir Belediyesi amirleri katıldı.

Protokol sonrasında bir konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı, “Bugün 3 değerli kurumuzu ile 3 değerli protokolümüzü imzalayarak hayırlı bir işe imza attık. Gençlerimiz, çocuklarımız bizim geleceğimiz biz onları eğitirken Matematik, Fizik ve Kimya gibi öğretilmesi gereken eğitimlerine katkı bulacağı ve onların değerlerimiz ile birlikte hayata hazırlamayı hedefledik. Bu kapsamda Kent Konseyimizin öncülüğünü yaptığı projeleri hep beraber imza altına aldık. Bunlardan bir tanesi Değerler Eğitimi kapsamında ‘Öfkemi Kontrol Ediyorum Arkadaşlarımı Seviyorum’ projesi kapsamında gerçekten kaybettiğimiz değerleri çocuklarımıza öğreterek kendisine, arkadaşına yerine koyarak kıyas edebilmek, kendini kontrol edebilmek. Arkadaşı adına fedakârlık yapabilmek ve bu kavramları hayatının merkezine yerleştirebilmeyi sağlayacağız. ‘İyilik Hareketi’ Projemiz ise, yine toplumu gittikçe ayakta tutabilmek ve kaybolmaya yüz tutuğu en büyük değerimiz olan İyilik Değerimizi çocuklarımıza benimsetebilmek. İyiliksever olmak insani şartların en temel değerlerinden biri ama gittikçe kaybetmeye ve sadece kendini nefsini merkeze koyma alışkanlıkları kazanabilmesi için bu projeyi Kent Konseyimiz ile birlikte geliştirdik. 2020 Şanlıurfa’mızın kurtuluşunun 100. Yılında Büyükşehir Belediyemiz tarafından yıl boyunca devam edecek olan etkinlikler yapacak. Bu bağlamda çeşitli kurum ve kuruluş ile iş birliği yapıyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile bir yarışma protokolü imzaladık. İlkokul, Ortaokul ve 

Lise düzeyindeki öğrencilerimize yönelik 100. Yıla matuf Resim, Şiir, Kompozisyon ve Torundan Dedeye Mektup kategorilerini içerecek bir yarışma düzenlenecek. Bu projemizde 100. Yıl etkinliklerimizi taçlandıracak. Torundan, Dedeye önemli mesajlar iletilecek bir proje olacağına inanıyorum. 3 Projemizin çocuklarımıza, gençlerimize ve kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer ise “Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Kent Konseyi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz arasında düzenlenecek olan protokollerimizi bugün imzalayacağız. Öğrencilerimiz de iyilik hareketini geliştirmek ve daha güzel yetiştirmek için Değerler Eğitimi kapsamında ‘Öfkemi Kontrol Ediyorum Arkadaşlarımı Seviyorum’ projesini imzalayarak okullarımızda bununla ilgili çok yoğun bir çalışma başlatacağız. İnşallah Şanlıurfa’mızın gelişimine olumlu bir noktada katkı sağlamak için geliştirdiğimiz bir projeydi. Aynı şekilde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü kapsamında ‘İyilik Hareketi’ projesinin protokolünü imzaladık. Çocuklarımızda iyilik ve değerleri ön plana çıkartacak şekilde belki geçmişe baktıkları zaman ve kendi kaderini yaşarken daha iyi bir insan olarak sürdürmek noktasında bir proje geliştirdi. Son olarak Şanlıurfa’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl etkinlikleri kapsamında ‘Kurtuluş, Kültür ve Tarih' konulu İlkokul, Ortaokul ve Lise düzeyindeki öğrencilerimize yönelik Resim, Şiir, Kompozisyon yarışma projesi yapılacak. Projelerimizi paydaşlarımız ile birlikte süreci birlikte takip edeceğiz. Bu çalışmalar ile ilgili emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi.

Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç ise, “Kent Konseyi başkanlığını kabul etmemizin nedeni olarak Seçim günü Gençlik için bu işe girdiğimi ifade etmiştim. Bizim yıllardır planladığımız ve özelikle Şanlıurfa STK’ları İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem ile beraber hayalini kurduğumuz bir projenin hayata geçirilmesinin sevincini yaşıyoruz. Bu proje Okullarda kurulacak olan İyilik Kulüpleri ve bu kulüpleri ile birlikte yardımlaşmayı, dayanışmayı, empati geliştirmeyi ve iyilik yapmayı amaç edinen bir proje. Bu proje ile birlikte pırıl pırılgençlerilimizin yetişeceğiz ve yardım gönüllüsü insanlar şimdiden görür gibiyiz. Bu konuda bize destek veren Büyükşehir Belediyemize ve Milli Eğitim Müdürlüğüne teşekkür ediyorum. 2. Projemiz olan Değerler Eğitimizde ‘Öfkemi Kontrol Ediyorum Arkadaşlarımı Seviyorum’ uygulamasında öfkenin doğurabileceği ve arkadaşına yönelik fiziksel ve sözsel şiddetin önüne geçmek. Son olarak da çok sevdiğimiz Şanlıurfa’mızın kurtuluşunun 100. Yıl etkinliklerinde yapılacak kültürel etkinlikler kapsamında Resim, Şiir, Kompozisyon ve Torundan Dedeye Mektup kategorilerini içerecek bir yarışmaları için protokol imzalandı. Emeği geçenleri tebrik ediyorum” diye konuştu.

Eklenme Tarihi: 19.02.2020 12:02

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı