Narlıdere Viyadük Ve Köprülü Kavşağı Törenle Hizmete Açıldı

Şanlıurfa trafiğini rahatlamak amacıyla Şanlıurfa-Diyarbakır yolunda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 3 katlı Narlıdere Viyadük ve Köprülü kavşağı gerçekleştirilen resmi törenle hizmete sunuldu.

Şanlıurfatrafiğini rahatlatmak amacıyla çelik köprüler, bulvarlar ve yol genişletme çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, Çardaklıkaya Bulvarı ile Karaköprü ilçesinin birbirine bağlayan Yeşiloğlu Bulvarına geçiş sağlayan İbrahim Kolsuzoğlu Bulvarı'nı birbirine bağlayacak olan Narlıdere Köprülü Kavşağını törenle hizmete açtı.

ÇİFTÇİ, “ŞANLIURFA TRAFİĞİNİ RAHATLAMAK ADINA BÜYÜK PROJELERE İMZA ATTIK”

Karaköprü yakasını bir birine bağlayan ve bölgede trafiğin rahatlamasını sağlayacak olan Köprülü Kavşağın açılışını gerçekleştiren Başkan Nihat Çiftçi, Şanlıurfa ulaşımına altın çağını yaşattıklarını belirtti.

Burada açılış konuşması yapan Başkan Nihat Çiftçi, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yol medeniyettir sözünden hareket ederek çalışmalarımızı aralıksız sürdürdük. Şehrimiz artık kırsaldan göç alan ve ekonomik seviyesi yükseldiği için her yıl trafik anlamında piyasaya yeni araçlar girerek neredeyse ev başına 2-3 aracın olduğu bir şehirde yaşıyoruz. Bu kadar araç sayısı fazla olan bir şehirde trafiği yönetmek ve kesintisiz bir ulaşım sağlamak için tüm bulvarların bir birine erişimini sağlamak kolay bir yönetim değildir. Büyükşehir Belediyemizin kadroları Şanlıurfa’da yapılan projelerin sahibidir. 10 yıllık Belediye Başkanlığı sürecimde Karayolları Genel Müdürlüğümüz ile çok iyi ilişkiler içerisindeyiz. Şanlıurfa’da çevre yollarının tamamlanması gerekiyor diyorduk. Aynı şekilde iç çevre yollarının bir birine bağlanması ve trafiğin rahat bir şekilde nefes alabilmesi için el birliği ile çalışarak elimizde tüm imkânları kullandık. İlk olarak başlattığımız 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasi dediğimiz iki köprülü kavşakla başlayıp sonra Karayolları Genel Müdürlüğümüzün ihalesini gerçekleştirdiği 8 yöne dönebileceğiniz Karaköprü Çevik Kuvvet köprülü kavşağı yapılıyor. Sonrada Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından şuanda açılışını gerçekleştireceğimiz Narlıdere Köprülü Kavşağını yapıyoruz. Aynı şekilde Sırrın Köprülü Kavşağımız bu dönemde hizmete alındı. Yine Büyükşehir Belediye Başkanlığımız tarafından Karakoyun Köprülü Kavşağımızın yapımı devam ediyor. İnşallah kısa bir süre içerisinde tamamlanarak bu kavşağımız Şanlıurfalı hemşehrilerimizin huzuruna sunulacak. Bu çalışmalar esnasında Şanlıurfalı kardeşlerimiz sorunlar yaşadı ama gelişim böyle bir şeydir. Eğer siz korkar ve kimsenin cesaret edemediği çalışmaları yapmazsanız hiçbir zaman bu şehri geliştiremezsiniz”

“22 BULVAR YAPARAK ŞANLIURFAYA KAZANDIRDIK”

3,5 yıl gibi kısa bir sürede 25,35 ve 50 metre olmak üzere 22 Bulvar yaparak Şanlıurfa’ya kazandırdıklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi, “GAP’ın başkentiyiz ve bu şehrimiz Türkiye Cumhuriyeti için önemli ve hükümetimizin, Cumhurbaşkanımızın çok önemsediği bir şehir. Şanlıurfa Bereketli toprakları ile zenginleşecek ve gelişecek. Bizlerde büyüyen ve gelişen şehrimize sorun bırakmamız ve hep ileriye taşımamız lazım. Gerekirse Dağı da yaracağız, Köprülü Kavşak gerekiyorsa yapacağız. Karaköprü Nihat Çiftçi döneminde Kuzey yönünde ormana yetişmişken hemen yan taraftaki yapılaşmaya uygun imara açılmış olan Dağ eteği bölgesi yapılamadı. Şehir bunu sorgularsa cevabı var iki tane köprü yapılacaktı. Bunu öngören yönetimimiz teknik arkadaşlarımız ile birlikte orayı yaptık ve hizmete açtık. Bulvarlarımız bir birine bağlandığında şehrimiz daha güzel yerlere gidecek. Bu işler çalışma ile oluyor, memleketimizi seviyorsak çok çalışıp üreteceğiz. Herkes görevini en iyi şekilde yaptığı zaman bu şehir el birliği ile gelişecek. Bu projelerin sahibi kadrolardır, el birliğidir. Şanlıurfalı firmalar önceden kırsal yolda sathi kaplama yaparken şimdi köprülü kavşaklar ve dev projeler yapıyor. Bunun sebebi bizlerin kendi öz kaynaklarını kullanmasıydı. Bizler bu şehri seviyorsak kendi evlatlarımıza kendi değerlerimize kendi insanımıza değer vermemiz lazım.

“ŞANLIURFA’NIN SORUNLARINI TARİHE KARIŞTIRDIK”

Bu dönemde çok büyük projelere imza atıldı diyen Başkan Nihat Çiftçi, “Çalışmaktan kendimizi ifade etmek elimize geçmedi. 20 Bin kilometrekarelik alanda halkın umudu olarak tarihe karışmasını istediğiniz içme suyu, köprülü kavşak, asfalt yollar gibi temel konularla ilgilendik. Şehrini seven kadrolar olarak bunların tamamını bitirdik ve bazıları da şuanda inşaat aşamasında. Allah’ın izni ile bunlar ilerleyen dönemlerde bitecek ve Şanlıurfalıların hizmetine sunulacak. Hiçbir suretle tembellik yapmadık, çalışkan olarak dürüstçe hareket ettik. İnanıyoruz ki Şanlıurfalıların duası arkamızdadır inanıyoruz ki gelecek günlerde atılmış olan bu proje tohumları şehrimizde kendini gösterecektir. Şanlıurfa Bölgenin en güzel şehri olacaktır”

“PARTİMİZ İÇİN VERİLEN HER GÖREVDEN ALNIMIZIN AKILI İLE ÇIKTIK”

“31 Martta ülkemiz için büyük bir seçim yaşanacak 2001’de AK Parti ile başladığım bu yolculuk aynı şekilde devam ediyor. Partimiz için verilen her görevden anlımızın akı ile çıkarak gereğini yaptık. Şanlıurfa her zaman partisinin yanında oldu Allah’ın izni ile aynı şekilde 31 Martta yine partisinin yanında duracaktır” diye konuştu.

Eklenme Tarihi: 20.03.2019 18:38

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı