Açar: Haklının Yanında Durabilen Gazeteciler Toplumun Sesidir

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ne katıldı. Tüm basın mensuplarına görevlerinde başarılar dileyen Genel Sekreter Açar, "Doğrunun ve haklı olanın yanında durabilen ve yanlışın

karşısında duran tüm gazeteciler toplumun sesidir" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü ile ilgili Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde düzenlenen geceye katıldı. Şanlıurfa'da yerel ve ulusal anlamda görev yapan gazetecilere yönelik düzenlenen geceye Şanlıurfa Vali Yardımcısı Bahadır Güneş, İl Jandarma Komutan Yardımcısı, Karaköprü Belediye Başkanvekili Bekir Sıtkı Akyol, Güneydoğu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Çelik, Siirt Cemiyet Başkanı Atilla Durak ve Yönetimi, Batman Cemiyet Başkanı Ercan Atay ve Yönetimi, Kilis Cemiyet Başkanı Nezir Çağlar, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dışkaya, Gaziantep Basın Cemiyeti Başkanı Arif Kurt, Kamu Kurum Müdürleri ve STK temsilcileri de katılım gösterdi.

Gecede tüm gazetecileri selamlayarak bir konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdulkadir Açar, "Basın doğru ve ilkeli davrandığı sürece toplumun vicdanıdır, sesidir. Bir çok zalimi susturabilecek güçtedir. O kalem bir çok silahtan daha güçlüdür. Ama Ömer Seyfettin'in dediği gibi "Doğruları arayan ve koruyan olduğumuz müddetçe" bunu yapabiliriz. Halkın yanında durduğumuz müddetçe bunu yapabiliriz. Hak, onun, bunun, sağcının, solcunun, Alevinin, Kürt'ün, Türk'ün değil, hak haklınındır. Mazlumun nasıl ki kimliği sorgulanmazsa, doğruyu yapanın da kimliğini sorgulamadan alkışlanmasını bilirsek bu ülke çok güzel yerlere gelir. Biz sevmesek de doğruları alkışlayabilirsek, iyilerin yanında durabilirsek, bu ülkede iyilerin sayısını arttırırız. Toplum olarak yanlışlıklardan hepimiz şikayetçiyiz. Yanlışlıkları tespit edebiliyoruz. Teşhisi doğru ama tedaviye geldiğinde sıkıntılar yaşıyoruz. Bizim toplum olarak fert fert doğruluğu kendimizden başlatmadığımız sürece toplumun düzelmesini beklemeye hakkımız yoktur. Doğruyu alkışlamadığımız ve yanlışın yanında durduğumuz müddetçe bizim iyi ve doğruluğu hak etmediğimiz gibi onları da savunmaya hakkımız yoktur. Gazetecilik en çok saldırıya uğrayan kesimdir. Ve en çok önünde saygı ile eğilmesi gereken kesimdir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde tüm gazeteci arkadaşlarımıza hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

Gece daha sonra Büyükşehir Belediyesi Sıra Gecesi ekibinin yöresel türküleri ile devam etti.

Eklenme Tarihi: 11.01.2019 16:41