Sokak Hayvanları Emin Ellerde

Büyükşehir Belediyesi tarafından Eyyübiye ilçesinde bulunan hayvan barınağı sokak hayvanlarına yuva olmaya devam ediyor. Aşı ve benzeri tüm tedavisi yapılan hayvanların sahiplendirmesinin de yapıldığı barınak, ziyaretçilerine tüm gün açık

açık bir şekilde hizmet veriyor. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Kedi ve Köpek Rehabilitasyon Merkezi, soğuk kış günlerinde de sokak hayvanlarına ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. 200 kapasiteli barınakta sokak hayvanlarının olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için ısınmaları da sağlanıyor.

2018 yılı içerisinde barınak için 37 ton, hayvan koruma derneklerine ulaştırılması için de 40 ton mamanın kullanıldığı barınak, vatandaşlara tüm gün boyunca açık bir şekilde hizmet sunuyor. Dileyen vatandaşların her türlü sağlık tedavisi tamamlanmış olan sokak hayvanlarını sahiplendiği barınakta; veteriner, bakıcı ve temizlik personeli 7/24 saat hizmet verirken, merkezde ilk bakım, müşahede ve yaşam bölümü gibi alanlar yer alıyor.

KIRMIZI: KAPIMIZ HERKESE AÇIK

Şanlıurfa'nın 13 ilçe ve kırsalından gelen tüm sokak hayvanlarının barınakta her türlü tedavisinin yapıldığını belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Halil Kırmızı, büyük bir rehabilitasyon merkezi projesinin uygulamasına geçmek üzere olduklarını söyledi.

Hayvan koruma dernekleri ile sürekli olarak irtibat halinde olduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Kırmızı, "Sokak hayvanlarımıza yönelik en iyi hizmeti sunmanın gayreti içerisindeyiz. Barınağımızda her türlü hijyenik koşullar oluşturulmuştur. Bunun yanı sıra çeşitli yardım kuruluşlarının da destekleri ve bağışları oluyor.

Merkezimize gelerek tedavisi tamamlanan sokak hayvanlarımız tekrardan doğaya salınıyor, barındırdığımız hayvanlar ise sadece sağlık yönünden sıkıntısı olan hayvanlardır. Dileyen vatandaşlarımız istedikleri zaman barınağımıza gelerek burayı gezebilirler. Kapımız herkese açık" dedi.

Eklenme Tarihi: 11.12.2018 15:06

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı