İsotların Efendisi Ödülünü Aldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İsot Yeme Yarışmasında dereceye girenler belirlendi. Renkli görüntülerin yaşandığı yarışma ulusal medyada da geniş yer buldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası İsot Festivali, İsot Yeme Yarışması ile devam etti. Sabah saatlerinde İsot Kahvaltısı ve ardından kortej yürüyüşü ile süren festivalin adresi yine Hamarat Eller Çarşısı oldu. 40 müracaatın yapıldığı yarışmada katılımcılar tabaklar içerisinde sunulan 1 kilogramlık Urfa İsotundan 5 dakika içerisinde en çoğunu yemeye çalıştı. Yarışmada 400 gram isot yiyen Hakan Balta ile Faruk Sezer'e bin 500 TL mansiyon ödülü verilirken, 405 gram İsot yiyen Yılmaz Beyaztaş 3., 410 gram isot yiyen Ömer Demirkol 2. ve 585 gram isot yiyen Abdullah Okur ise birinci oldu.

Yarışmada dereceye girenleri ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin eşi Sema çiftçi verdi. Öte yandan tüm davetlilere çiğ köfte ikramı yapılırken, ulusal basının festivale katılımı yoğun oldu.

FESTİVA DEVAM EDİYOR: 6 EKİM CUMARTESİ

Festivalin dördüncü buluşmalarının adresi ise bu kez Cumhuriyet Tesisleri olacak. 6 ekim Cumartesi günü saat 11.00'de Cumhuriyet tesislerinde İsot Yemekleri sunumu gerçekleştirilecek. Davetlilere ikramın yapılacağı İsot Yemekleri programının ardından saat 13.30'da M. Akif İnan Konferans Salonunda 'Tarladan Sofraya İsot Serüveni' konulu fotoğraf sergisi ziyaretçilere kapılarını açacak.

Festival Hamarat Eller Çarşısında saat 16.00'da 'Legenini al da gel' adlı çiğ köfte yapma yarışması günü tamamlayacak.

Gün içerisinde önceden planlanan konserler de iptal edildi.

7 EKİM PAZAR

Bu yıl ikincisi düzenlenen İsot Festivalinin son buluşması ise 7 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek. Saat 16.00'da Hamarat Eller Çarşısında 'Acının En Tatlısı' sloganı ile düzenlenecek isot yarışması ve akşam saat 19.30'da Yavuz Seçkin stand-up gösterisi ve 20.00'de Arkeoloji Müzesi önündeki Kıraç konseri ile festival ikinci yılını da tamamlamış olacak.

                                         

Eklenme Tarihi: 05.10.2018 19:17

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı