Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanlık Seçimi Yapıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Kent Konseyi bünyesinde kurulan Çocuk Meclisi üyeleriyle bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda yapılan toplantıda Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanlığına Kübra Su Gülel, Genel Sekreterliğe ise İrem Sultan seçildi.

Şanlıurfa Kent Konseyi bünyesinde kurulan Çocuk Meclisi ilk toplantısını yaptı. Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda gerçekleşen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, eşi Sema Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, Kent Konseyi Başkanı Erkan Sözen, Kent Konseyi Genel Sekreteri Aziz Çiftçi, Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Aslan, Çocuk Meclisinden sorumlu Başkan Vildan Polat ile Çocuk Meclisi üyeleri katıldı.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: ÇOCUKLAR BİZİM GELECEĞİMİZDİR

İlk toplantısını gerçekleştiren Şanlıurfa Kent Konseyi Çocuk Meclisinin hayırlı olmasını dileyen ve yarınların geleceği olan çocukların büyük başarılara imza atacağına inandığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa Kent Konseyi ve kent konseyimizin alt grubu olan Çocuk Meclisinin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Meclis üyelerimizin pırıl pırıl fikirleri ile çocukların nasıl bir şehirde yaşamak istiyorsunuz, Belediyelerimizden nasıl bir beklentiniz var, nasıl bir okul ve nasıl bir mahalle, nasıl bir park, nasıl bir bahçe, nasıl bir çocuk oyun dünyası ve nasıl bir kütüphane istiyorsunuz bu şehirde ve beklentiniz nelerdir bunu bu mecliste güzelce çalışacaksınız ve bunları rapor haline getirip kent konseyi başkanlığımız tarafından Büyükşehir Belediyemize sunulacaktır. Bizler çocuk projelerinde kenti dizayn ederken ve şehri imar ederken çocuklarımızın fikirlerini tüm kadrolarımız ve tüm çalışma ekiplerimiz bunu önemseyecektir. Bu fikirler çerçevesinde şehrimizi yeniden oluşturup sizin istediğiniz tarzda bir çalışma yapılacak. Meclis demek hoşgörü, birbirini dinleme anlayışı, konuşma becerisi, kendini ifade etme becerisi ve demokratik anlayış gelişimi küçük yaşlarda başlar ve sizlerde şu an çocukların vekillerisiniz. Kent Konseyi başkanlığı sizleri Şanlıurfa'da yaşayan çocuklar adına seçti ve sizlerin her konuştuğu sadece sizleri bağlamayacak aynı şekilde Şanlıurfa'daki çocuklarımızı bağlayacaktır. Şanlıurfa'daki çocuklar adına söz alıp onlar adına konuşacak ve taleplerde bulunacaksınız. Gelecek artık çocuklarındır bizler gelip ve gidiyoruz. Sizleri gelecek adına mutlu kılabiliyorsak ne mutlu bizlere ve kendimizi mutlu sayarız. Bu şehrin geleceği sizlere emanet edilecektir. Bu şehrin gelecekte belediye başkanları ve mülki amirleri sizler olacaksınız" dedi.

Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyelerinin sorularını da cevaplayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, sokak hayvanlarının korunmasına yönelik yeni çalışmaların yapıldığını, kentin tarihi ve turistik alanlarının tanıtımı ve bilim adamları ile öğrencileri bir araya getirecek olan projelerin hayata geçirilmesi için çalışmalar yapılacağını söyledi.

Kent Konseyi Başkanı Erkan Sözen ise hedeflerinin insan dostu şehirleri inşa etmek olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından 35 çocuktan oluşan Şanlıurfa Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanlığına Kübra Su Gülel, Başkan Yardımcılığına Emrullah Erol, Sümeyye Eylül Kılıç, Genel Sekreterliğine ise İrem Sultan Seçildi.

Seçimin ardından gerçekleşen ilk toplantıda Çocuk Meclisi tarafından kentin tarihi ve ören yerlerinin tanıtılması ve çocuk bilim merkezlerinin kurulması için karar alındı. Başkan Çiftçi, yeni seçilen Çocuk meclisi üyelerine çeşitli hediyeler dağıttı. 

 

Eklenme Tarihi: 13.01.2018 15:49

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı