12 Bin Yıllık Lezzetin Eğitim Ve Üretim Tesisi Açıldı

Gastronomi şehri olma yolunda emin adımlarla yürüyen Şanlıurfa'nın yemek konusunda söz sahibi olması için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, GAP Kalkınma İdaresi ve BM'ye bağlı UNDP Türkiye temsilciliği ile Yöresel Ara Sıcak

 Eğitim ve Üretim Tesisinin törenle hizmete girdi.

Şanlıurfa has yemeklerin dünyaya tanıtılması ve istihdama katkı sağlamak amacıyla Haleplibahçe havzasında bulunan Hamarat Eller Sosyal tesisinde kurulan Yöresel Ara Sıcak Eğitim ve Üretim Tesisinin açılışına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, BM UNDP Türkiye Koordinatörü Irena Vojackova Sollorano ile çok sayıda davetli katıldı.

Bir çok kadının istihdamı sağlanılarak kurulan üretim merkezinde incelemelerde bulunan Başkan Nihat Çiftçi ve heyet, yemek yapan kadınlarla bir araya gelerek birlikte yemek pişirdiler.

Şanlıurfa'nın yöresel yemeği olan ağzı açık ve içli köfte yapan Sollorano Urfa yemeklerinin dünyada hak ettiği yere gelmesi için çalışacaklarını belirtti.

Başkan Çiftçi, "İstihdama Yönelik Önemli Bir Projeyle Urfa Mutfağını Tanıtacağız"

12 bin yıllık tarihi geçmişi ve mutfak kültürüyle Şanlıurfa'nın önemli damak tatlarının tanıtılmasına yönelik hazırlanan tesisin hayırlı olmasını dileyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa bir Gastronomi şehridir.

12 bin yıllık gelenekten gelen bir yemek kültürü şehrimizde hakimdir. Turizm şehri ile birlikte bunu ileriye taşımamız gerekiyor. Şanlıurfa'ya gelen misafirlerimizi bu damak tadından mahrum bırakmamak lazım.

Bu proje hem Şanlıurfa mutfağını ilerletecek hem bayanların Gastronomi noktasındaki yeteneklerinde eğitim olarak katkı verecektir. İstihdam yaratan, içerisinde eğitim ve ikramı geliştirerek katkı veren GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve BM UNDP Türkiye Temsilciliğine teşekkür ediyoruz. Bu projenin uygulanmasında emeği geçen herkese Şanlıurfa halkımız adına teşekkür ediyorum" dedi.

 

Eklenme Tarihi: 11.01.2018 18:12

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı