Mozaik Yarışmasında Dereceye Giren Eserler Belirlendi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması'nda dereceye giren eserler belirlendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, programda Şanlıurfa'da tarım müzesi kurulması için girişimlerde bulunduğunu belirterek Şanlıurfa'nın müzeler şehri olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Şanlıurfa müzesinde gerçekleşen 'Uluslararası Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması' atölye çalışmasının ardından mozaik sanatçıları tarafından yapılan eserler değerlendirildi.

Yurt içi ve yurt dışından çok sayıda mozaik sanatçısı tarafından yapılan mozaikler Juri Başkanı Prof. Dr. Devrim Erbil, üyeler Prof. Dr. Gazenfer Bayram, Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Mehmet Önal, Yrd. Dr. Cihat Kürkçüoğlu, Hülya Vurnal İkizgül, Mehmet Yılmaz, Paola Racagnı, Necmi Karadağ, tarafından tek tek değerlendirildi. Birincinin çıkmadığı yarışmada 2. Sibel Akbaba, 3. Fernanda Tollemeto'nun eserleri seçilirken Metin Katırcı, Hayriye Demirkol, Asiye Müjgan Kav, ile Sevgi Genç, mansiyon ödülü kazandı.

Yapılan değerlendirmenin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, dereceye giren eserleri inceledikten sonra basın toplantısı düzenledi.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: ŞANLIURFA, MÜZELER ŞEHRİ OLACAK

Şanlıurfa'da ortaya çıkan mozaiklerin dünyaya tanıtılması ve mozaikler şehri Şanlıurfa'nın müzeler şehri olması için proje çalışmaları yaptıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Jüri üyelerimiz tarafından yapılan eserlerin değerlendirilmesi yapıldı.

Finale kalan 47 eser vardı ve bu 47 eser arasında sanatsal bir bakış açısı, Şanlıurfa temasının işlenişi, mozaiklerin ince dokunuşları kolay değil ama 9 kişilik jüri üyelerimizin oy birliği ile mozaik yarışması sonuçlandı.

Şanlıurfa bir kültür şehri ve Şanlıurfa 12 bin yıllık tarihi bir derinliğe sahiptir. Dolaysıyla bu tarihi derinliğe sahip Şanlıurfa iline bırakmış olduğu bir iz düşüm var. Bu iz düşümün bırakmış olduğu eserler var. Şanlıurfa aynı zamanda bir mozaik şehridir ve mozaik kültürü anlamında mozaik sanatı anlamında da orijinal bir şekilde müzenin sergilendiği bir şehirdir" dedi.

'ŞANLIURFA'DA TARIM MÜZESİ KURULACAK'

Şanlıurfa'da tarım müzesinin kurulması için girişimlerde bulunduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Hangi konuda olursa olsun Şanlıurfa bir havzadır. Kültür ve Turizm Bakanlığımızdan onay aldık ve Şanlıurfa'da Tarım müzesi kurmak için çalışmalara başlayacağız.

Şanlıurfa bir Peygamberler şehridir ve bir peygamberler müzesi projesi hazırladık. Koruma kurulunda değerlendirmesi yapılacak. Şanlıurfa Çanakkale gibi kurtuluş savaşında gibi kendi kurtuluşunu gerçekleştirdi. Bu defa Çanakkale'den başlayarak Çanakkale Kurtuluş savaşı ve 11 Nisan Şanlıurfa'nın kurtuluşuna yönelik panoramik müze projesi tamamlandı, onun planlamalarını yaptık ve ona başlayacağız. Şanlıurfa bir müzeler şehri olacaktır. Türkiye'nin en büyük Arkeoloji müzesi bizde" diye konuştu.

Jüri Başkanı Devrim Erbil, değerlendirme sonucu dereceye giren mozaik sanatçılarını açıklayarak Şanlıurfa'nın köklü bir geçmişe sahip olduğunu ve mozaikler alanında çok zengin olduğunu söyledi.

Eklenme Tarihi: 21.11.2017 16:10

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı