Büyükelçilerden Şanlıurfa'daki Yatırımlara Destek Sözü

Şanlıurfa temasları çerçevesinde, Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi yapılara yönelik projelerini, kültürel uygulamalarını ve özellikle Suriyeli sığınmacılara yönelik hizmetlerini görme fırsatı

bulan Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, yatırımlar konusunda destek sözü verdi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger başkanlığında Şanlıurfa'ya gelen 24 ülkenin büyükelçisi, Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi tarafından karşılanan Delegasyon Başkanı Berger ve büyükelçiler düzenlenen basın toplantısında Şanlıurfa'da olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.  

Toplantıda ilk olarak Şanlıurfa'nın bir hoşgörü, kültür ve tarih şehri olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Büyükelçiler, bugün olan ziyaretlerinde Şanlıurfa'mızın kültürel anlamda nasıl zengin bir ile sahip olduğunu kendileri de gözlemliyorlar.

Şanlıurfa misafirperver bir şehir. Özellikle Suriyeli misafirlerimiz konusunda onları en iyi şekilde ağırlıyoruz. Büyükelçilerimizin ziyaretleri de buradan gönülden gönüle, kalpten kalbe bir köprü olduğunu düşünüyorum" dedi.

BERGER: ŞANLIURFA, TÜRKİYE İLE AB ARASINDA ÖNEMLİ BİR YER

Başkan Çiftçi'nin ardından Şanlıurfa'nın tarih ve kültür anlamında çok zengin bir mozaiği içerisinde bulundurduğunu dile getiren Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger ise "Öncelikle sıcak karşılama için teşekkür ederim.

Başkan beyin de dediği gibi Şanlıurfa çok zengin bir şehir. Tüm bu güzellikleri bir anda göremeyeceğimiz için bir daha ki sefere bir daha geleceğiz. Şanlıurfa aslında Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki ilişki açısından çok önemli bir yer.

Ortaklaşa bir çok güzel projeler yürüttük Şanlıurfa'da. Başkan beyin özellikle kültür ve tarihe odaklanması bizim de özellikle desteklemek istediğimiz konular. Eminim ki özellikle gelecek yıl Avrupa Miras Yılı münasebetiyle bu tür projeleri daha çok yapmak mümkün olacak.

Ayrıca Suriyeli misafirler konusunda özellikle belediyelerde desteklemek istediğimiz alanlar var. Belediyeler savaştan yıkılmış bir ülkeden gelen bu kadar insana hizmet konusunda yükün en fazlasını yüklenen yerler" diye konuştu.

BAŞKAN ÇİFTÇİ, BÜYÜKELÇİLERE SURİYELİ SIĞINMACILARA YÖNELİK ÇALIŞMALARI ANLATTI

Toplantının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Berger ile büyükelçilere, Suriyeli sığınmacılara yönelik yapılan hizmetleri anlattı. Sunumda alt ve üst yapı hizmetlerinden sosyal entegrasyon uygulamalarına kadar her türlü detaya yer veren Başkan Çiftçi, "Biz, yerel yönetim olarak misafirlerimiz için en iyi hizmeti sunmayı amaçlıyoruz" dedi.

Buluşmada Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar ise büyükelçileri 12 bin yıllık tarihi olan Şanlıurfa'da ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Sunumun ardından Büyükşehir'in çalışmalarına takdirle karşıladıklarını tekrar tekrar vurgulayan büyükelçiler, Suriyeli sığınmacılara yaklaşımlarından dolayı başta Başkan Çiftçi olmak üzere tüm Şanlıurfa halkına teşekkür ettiler.

Berger ve büyükelçiler ziyaretin ardından Büyükşehir Sergi Salonunda yer alan Suriyeli ressamların resim sergisini gezdi. 

Eklenme Tarihi: 21.11.2017 14:57

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı