Engelli Gencin Yüzü, Büyükşehirle Güldü

Tekerlekli sandalye kullandığı gerekçesiyle okul servislerinin almadığı iddia edilen lise öğrencisi 18 yaşındaki Mustafa Şahap'a Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı.

Şahap, uzun zamandır gidemediği okula bu gün Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezi tarafından tahsis edilen servisle okula giderek sınıfına ve arkadaşlarına kavuştu.

Şanlıurfa'da merkez Haliliye ilçesine bağlı Sancaktar Mahallesinde yaşayan lise öğrencisi doğuştan bedensel engelli olan 18 yaşındaki Mustafa Şahap'a Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. Bedensel engelli olduğu için okul servislerinin almadığı iddia edilen Şahap, için devreye giren Büyükşehir Belediyesi lise öğrencisine servis tahsis etti.

Uygun servis bulamadığı için okuluna gidemeyince arkadaşlarından ve derslerinden geri kalan Şahap'ın yüzü bu gün kendisine tahsis edilen servisle güldü. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezi yetkilileri ile birlikte lise öğrencisini evinde ziyaret etti.

8 kardeş olan gencin eğitimi ve durumu hakkında baba Halil Şahap'tan bilgi alan Özçınar, gence kırtasiye malzemesi hediye etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin talimatıyla hem Mustafa Şahap hem de ailesine destek verdiklerini ifade eden Özçınar: "Akülü araç vermiştik, yenisini vereceğiz. BELSAN'dan ücretsiz ulaşım imkanı sağlıyoruz. Maddi ve manevi olarak Mustafa'nın ve Mustafaların yanındayız. Dezavantajlı ailelerin yanındayız. Bu kardeşlerimizi mutlu görmek bizim mutluluğumuzdur" dedi.

BÜYÜKŞEHİRLE GELEN MUTLULUK

Engelli olduğu için okul servislerinin kendisini almadığı iddiasıyla Ferahkent Mahallesindeki Turgut Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yaklaşık 1 aydır gidemeyen 18 yaşındaki Mustafa Şahap: "Okula başladığım için çok mutluyum. Bana bu imkanı sağladıkları için çok sevinçliyim" diyerek hedefinin öğretmen olarak eğitim camiasına girmeyi belirtti.

Mustafa Şahap'a Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sahip çıkarak öğrenciye servis tahsis etti. Engelliler Koordinasyon ve Yaşam Merkezi bünyesinde bulunan servisle bu sabah evinden alınan genç okula götürüldü.

Belediye görevlileri tarafından evinden alınarak servisle okula götürülen Şahap'ın mutluluğu yüzüne yansıdı. Şahap'ın mutluluğuna ortak olan belediye görevlileri okula gelince Şahap'ı araçtan indirerek sınıfına kadar eşlik etti.

Yaklaşık 1 aydır uygun servis bulamadığı için okula gidemeyen Şahap, arkadaşlarına sarılarak hasret giderdi. Şahap, okul çıkışında yine belediye görevlileri tarafından servisle okuldan alınarak evine bırakıldı.

 

Eklenme Tarihi: 18.10.2017 14:25

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı