Siverek İçme Suyuna Kavuşuyor

Siverek ilçesinin içme suyu sorununu çözmek için DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilerek yapımı devam eden 93 Milyon TL’lik isale hattı ve içme suyu arıtma tesisi inşaatı devam ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, tüm ilçelerde olduğu gibi Siverek ilçesinde de altyapı hizmetlerinde yatırımlarını sürdürüyor. ŞUSKİ Genel Müdürü M.Hamdi Us, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, DSİ 15. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe ve beraberindeki heyet isale hattı ve içme suyu arıtma tesisi inşaatında incelemelerde bulundu. Yıllardır içme suyunu kuyulardan sağlayan Siverek ilçesinde hem kalite anlamında hem de suyun halka ulaşması anlamında büyük enerji kaybı yaşanmaktadır. Siverek İçme suyu arıtma tesisi faaliyete girmesi ile birlikte Atatürk Barajı içme suyu havzasından alınacak olan su tesiste arıtılacak. Buradan da pompajla ilçeye kaliteli içme suyu verilecektir.

İSALE HATTI VE İÇME SUYU ARITMA TESİSİ İNŞAATI

Siverek ilçesinin uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan proje ilçe merkezi ve 19 kırsal mahallenin 2050 yılına kadar temiz içme suyunu karşılayacak. İsale hattı için harcanacak 58 Milyon TL’lik yatırım kapsamında 41 bin metre (41 km) içme suyu isale hattı, terfi merkezleri, 4 adet depo ve fiziki sanatsal yapılar yer alacaktır.

Siverek ilçe merkezi ve 19 adet kırsal mahallenin temiz içme suyuna kavuşturmak için inşaat çalışmalarına başlanan ve hızlı bir şekilde yapımı devam eden içme suyu arıtma tesisi yaklaşık 35 Milyon TL’lik yatırım bedeli ile gerçekleşecek olan tesis 44 bin m2 alan içerisinde yer alacak. Tesiste günlük 110.000 m3/gün kapasiteli (arıtılmış su pompalanacak) çalışacak ayrıca tesisle bağlantılı olarak dağıtım şebekelerinin yanı sıra 5 pompa istasyonu yapım çalışmaları devam etmektedir. İçme suyu arıtma tesisi 2018 yılı sonunda tamamlanması hedeflenmektedir.

 

Eklenme Tarihi: 17.10.2017 15:27

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı