Başkan Çiftçi: Bilim Şanlıurfa'ya Yakışıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, TÜBİTAK Şanlıurfa Bilim Şenliği öncesi öğretmen ve öğrencileri ağırladı.

Şanlıurfa gençliğine her zaman önem verdiğini belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Bilim Şanlıurfa'ya yakışıyor. Bu topraklar bilimin ilk yükseldiği topraklardır. Bizde gelenekten geleceğe doğru yürümek istiyoruz" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜBİTAK, GAP Bölge Kalkınma İdaresi ile Karacadağ Kalkınma Ajansı, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsasının desteklediği TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği öncesi Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, öğretmenler ve öğrenciler Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'yi makamında ziyaret etti. Ziyarette Milli Eğitim Müdürü Turan, TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği kapsamında yapılacak olan çalışmalar hakkında Başkan Çiftçi'ye bilgi verdi.

"ŞANLIURFA'YI BİLİM HEYECANI SARACAK"

3 gün sürecek olan STEM ve Bilim Şenliğinin Şanlıurfa için çok önemli olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "19-21 Ekim tarihleri arasında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde bir çok kurumun desteği 'TÜBİTAK 4007 Şanlıurfa Bilim Şenliği'ni yapacağız.

Bilim şenliği STEM yarışmaları için Turgut Özal Parkında hazırlıklarımız devam ediyor. Bilim ve STEM yarışmasıyla Şanlıurfa'da bir ilki gerçekleştireceğiz.

Bilim Şanlıurfa'ya yakışıyor. Bu topraklar bilimin ilk yükseldiği topraklardır. Bizde gelenekten geleceğe doğru yürümek istiyoruz. Türkiye'nin en genç illerindeniz.

Bu kadar öğrencisi kapasitesine sahip olan bir il, çocuklarımızın geleceği anlamında bilimle uğraşmaları, bilimle eğlenmeleri, icat çıkarmaları ve tasarım anlamında gerek tüm bilim alanlarında burada kurulmuş olan atölyelerde daha farklı tekniklerle karşılaşacaklar.

Çeşitli yarışmalar yapılacak ve bu yarışmada beyinler çalışacak. Şanlıurfa'yı bilim şenliği heyecanı saracaktır. Şenliğe katılacak olan öğrencilerimize başarılar diliyorum" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ise katkılarından dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür etti. Başkan Çiftçi, günün anısına öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

 

Eklenme Tarihi: 10.10.2017 15:50

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı