Başkan Çiftçi: Balıklıgöl'de 50 Yıllık Sorunu Çözüyoruz

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Balıklıgöl platosunda devam eden alt yapı çalışmalarını inceledi.

Yıllardan bu yana biriken sulardan dolayı çökmenin meydana geldiği Balıklıgöl'deki çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Başkan Çiftçi, "Platodaki 50 yıllık sorunu çözüme kavuşturuyoruz" dedi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, meclis üyeleri ile birlikte Balıklıgöl platosunda Büyükşehir ekipleri tarafından devam eden alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi. Gezisi sırasında plato çevresinde yer alan esnafı da ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Çiftçi, düzenlemenin en kısa sürede tamamlanması için var güçleri ile çalıştıklarını söyledi. Yıllardan bu yana platoda sulama neticesinde biriken su ve yağmur suyundan dolayı çökmenin meydana geldiği Balıklıgöl'deki çalışmaların uzun vadede sorunları ortadan kaldıracağını belirten Başkan Çiftçi, "Balıklıgöl platosunda hem alt yapı anlamında hem de güçlendirme ve kuvvetlendirme anlamında çalışmalarımız devam ediyor. Tünel üzerinde yalıtımlar ve sonrada tüm yüzeyinin kaplanması işine başlandı. Bölgenin çok yoğun turistik bir alan olduğunun farkındayız. Eğer biz alanda yağmur drenajını yapmazsak, Balıklıgöl'de yağmurdan süzülen suyu almazsak bu yapılar tehlike ile karşı karşıya kalacaktır. Bununla birlikte Döşeme Camisine güçlendirme perdeleri atıldı. Aynı şekilde revaklar tehlike ile karşı karşıya kalacaktır. Son olarak tüm Şanlıurfalı kardeşlerim de gördü ki Balıklıgöl'ü su bastı. Biz, tüm arkadaşlarımızla birlikte KUDEM Şube Müdürlüğü olarak 6 aydan bu yana bir proje çalışması yürüttük ve alana girdik. Şanlıurfalı hemşerilerimden sabırlı olmalarını bekliyorum. 50 yıllık bir sorun çözülüyor. Tüm yüzeydeki taşlar çatlamıştı su sızdırıyordu. Bir daha bu tür olayların yaşanmaması için bunu yapmak zorundayız. Ben şehrimi seviyorum. Doğrusu neyse onu yapıyorum. Çalışmaları her gün takip ediyorum ve alandaki uygulamamızı hızlı bir şekilde tamamlayacağız" diye konuştu.

Eklenme Tarihi: 09.09.2017 13:47