Büyükşehir Balıklıgöl Tünelini Yeniden Revize Ediyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Balıklıgöl tünel içerisinde yapımına başlanılan cephe düzenleme ve iyileştirme çalışmalarında sona gelindi.

Her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Tünel’de Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan tarihe uyumlu cephe düzenleme ve iyileştirme çalışmaları devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Koruma ve Denetleme (KUDEM) müdürlüğü tarafından yapılan çalışmada, tünel duvarlarının temizlendiği,cephelerin granit ile  kaplanarak  Kentin tanıtımına katkı sağlanması amacıyla Urfamıza ait kültürel,tarihi ve doğal güzellikleri ile bilinen alanlara  fotoğrafların tünel duvarlarına yerleştirildiğini  belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Gencer; bu alanlara  ışıklandırma sistemli ile aydınlatılmış fotoğrafların yer aldığı alanlar oluşturularak alan  güzel bir görünüme kavuşturuldu. Ayrıca duvarlara Fotoğrafların yanı sıra büyükşehirimize ait kurumsal logo ve kültür logoları yerleştirildiğini belirtti.

Tünel içerisinde yapılan çalışmaları denetleyen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Gencer, teknik ekipten bilgi alarak çalışmaların devam ettiğini belirtti. Kentin tanıtımına katkı sağlanması amacıyla yöreye özgü fotoğrafların duvarlara yansıtıldığını anlatan Gencer, “Burası tarihi bir bölgedir. gerek Türkiyenin değişik illerinden gerek ise de yurt dışından gelen misafirlerimizin ilk kullandıkları alanlardır. İlk temas ilk imajı oluşturduğundan Balıklıgöl, tarihi hanlar ve Halepli bahçe’nin yer aldığı Balıklıgöl tünel içerisinde çevre düzenlemesi önem kazanmaktadır. Çalışmalar kapsamında duvarlar granit kaplama ile kaplandığını ve tünelin görsel bir şekilde güzel bir görünüme kavuşması için duvarlara kentin tanıtımına katkı sağlayacak fotoğraflar yerleştirildi. Işıklandırma sistemi yeniden düzenlenen tüneldeki çalışmalarımız da sona gelindi. Çalışmalarımızı en kısa zamanda tamamlamak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi

Eklenme Tarihi: 18.07.2017 10:40

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı