Siverek'in Katı Atık Sorunu Tarih Oluyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından Siverek'in en önemli problemlerinden biri olan ve ilçenin 30 yıllık katı atık depolama problemini sonlandıracak Katı Atık Aktarma İstasyonunun temeli Başkan Nihat Çiftçi'nin katılımıyla atıldı.

Törende Başkan Çiftçi, "Biz, ilçeleri ile birlikte kalkınan bir Şanlıurfa özlemi içerisindeyiz" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Siverek - Diyarbakır karayolunun 3. kilometresinde 10 dönümlük alan üzerinde yapılması planlanan Katı Atık Aktarma İstasyonunun temeli atıldı. Doğadaki her türlü kirliliğine sebebiyet veren katı atık vahşi depolama sistemi yerine Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 milyon lira maliyet tutarındaki yatırımla kurulacak tesis, günlük 200 ton katı atık transferi sayesinde Siverek'in çöp depolama sorununu çözüme kavuşturacak. Tesisin faaliyete girmesinin ardından katı atık, Şanlıurfa merkezde bulunan Entegre Katı Atık Tesisine taşınarak burada elektrik enerjisine dönüştürülecek.

BAŞKAN ÇİFTÇİ: TÜM İLÇELERİMİZE AYNI HİZMETİ ULAŞTIRMANIN DERDİNDEYİZ

Katı Atık İstasyonunun temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Siverek Kaymakamı Metin Demirel, Siverek AK Parti İlçe Başkanı İlhan Çelik, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Burada yaptığı konuşmasında Siverek için her türlü yatırımı planladıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Bugüne kadar Siverek nüfusunu göz önünde bulundurarak çözülmesi gereken katı atık olayını nihayet sonuca bağlıyoruz. Şuanda ki mevcut alandan yükselen dumanlar ve kokular Siverek için çok olumsuz bir tablo oluşturuyor. Bunun önüne geçebilmek için Büyükşehir belediyesi olarak harekete geçtik. Bir süre fizibilite çalışmaları yaptıktan sonra neticede aktarma istasyonu ile tesis yapmaya ve bu tesiste biriken atıkları Şanlıurfa Entegre Katı Atık Tesisine taşıyarak elektrik enerjisi üretmeye karar verdik. Bugün de burada temel atımını gerçekleştiriyoruz. Tüm Siverek halkımıza hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Başkan Çiftçi konuşmasında 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünü de hatırlatarak şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere ise sağlıklı, uzun ömürler diledi. Birlik ve beraberlik vurgusunu Siverek'te de yineleyen Başkan Çiftçi, devam eden anma programlarına tüm halkı davet etti.

Törende Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ise "Siverek'e yakışmayan bu kötü görüntüden bizlere kurtardığından dolayı sayın başkanımız Nihat Çiftçi'ye ve emeği geçen bürokratlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AK Parti Siverek İlçe Başkanı İlhan Çelik ile Siverek Kaymakamı Metin Demirel de aynı dileklerde bulunarak Siverek için önemli yatırımlar gerçekleştiren Başkan Nihat Çiftçi'ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından temel atım töreni gerçekleştirildi.

 

Eklenme Tarihi: 15.07.2017 14:35

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı