Büyükşehir Gençlik Meclisi Üye Seçimleri Yapılacak

Gençlerin her alanda gelişimine yönelik faaliyetler yürütecek olan Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üye seçimleri, pazar günü yapılacak.

16-26 yaş aralığı gençlerin katılım sağlayabileceği mülakatlar Şair Nabi Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi; okuyan, araştıran, düşünen, özgüveni yüksek, sanata ve bilime ilgili, gelişime açık, farklılıklara saygılı, yenilikçi, ahlaklı, üretici, kaynakları etkin ve doğru kullanan, çevreye  duyarlı bir Şanlıurfa gençliği yetiştirmek amacıyla oluşturulan Büyükşehir Belediyesi Gençlik  Meclisi için üye seçmeleri gerçekleştiriyor.

Herhangi siyasi veya ideolojik fikir farklılığı gözetmeksizin, Şanlıurfa genelinde tüm gençlere yönelik aktif faaliyetler düzenleyecek olan meclis için üye seçimleri 16 Temmuz 2017 (Pazar) tarihinde yapılacak. 16-26 yaş aralığı gençlerin mülakata alınacağı seçimler, Şair Nabi Kültür Merkezinde saat 10.00 ile 13.00 arasında düzenlenecek. Mülakata katılmak isteyen gençlerin belirlenen tarih ve saatler arasında CV’leri ile birlikte Şair Nabi Kültür Merkezinde olmaları gerekecek.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi, gençliğin sorunlarını araştırarak yardımlaşmayı, dayanışmayı, karşılıklı sevgi ve saygıyı kuvvetlendirmek bu amaçla özellikle eğitim öğrenim gören gençlerin sorunlarına çözüm aramak ve yardımcı olmak, Şanlıurfa il sınırları içinde geziler ve etkinlikler tertip  ederek gençlerin sorunlarını dinleyerek çözüm aramak, komisyonların onayı alınarak, etütler yapmak, broşür,bülten, dergi, gazete yayınlayarak bu konuda kamuoyunu bilgilendirmeyi amaçlıyor.

Meclis öte yandan üniversite öğrencileriyle yakın temas halinde bulunacak ve öğrencilerin kurduğu okul kulüpleriyle ortak çalışmalar yapacak. Meclis içi gelişimi ve eğitimi sağlamak açısından faaliyetler de gerçekleştirecek olan meclis, gençlere yönelik diğer kuruluşlarla da ortak çalışmalar yürütecek.

Gençliğin ihtiyaçlarını ve beklentilerini saptamak, iş birliği içinde özverili ve çözüm odaklı çalışmalar yapıp eğitim, sanat, spor, hizmet ve sosyal yardımlaşma gibi birçok alanda projeler üretecek olan Meclis, destekleyici politikalar geliştirerek bunları hayata geçirecek.

Üye seçimi yapılacak olan Gençlik Meclisinin başkanlığını ise göreve atanan Faruk Evran yapacak. 

Eklenme Tarihi: 13.07.2017 16:10

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı