Büyükşehir Abdurrahman Dede Camii Ve Türbesinde Restore Etti

Kent merkezi ve ilçelerde sürdürülen restore çalışmaları kapsamında tarihi tekrar gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye ilçesinde yer alan Abdurrahman Dede Cami ve Türbesinde restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Kale Eteği, Kızılkoyun projelerinin yanı sıra tarihi bölgelerdeki hanlarda yaptığı restore uygulamaları ile Şanlıurfa’yı turizmde hak ettiği yere ulaştırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, merkezde bulunan Abdurrahman Dede Camii ve türbesinde restorasyon çalışmasını tamamladı.

Abdurrahman Dede Camii ve türbesinde restore çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi, röleve, restitüsyon ve çevre düzenleme çalışmasının tamamlandığını belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seyfettin Gencer: " Yaklaşık bir yıldır başladığımız restorasyon çalışması sona gelindi.

Restorasyon kapsamında cami avlusunun genişletilmesi, ziyaretçiler için bay ve bayan tuvaletler, morg, dinlenme alanı ve çocuk bakım odasını yaptık. Burada bulunan mezarlığın ihata duvarını Urfa taşıyla yaptık. Abdurrahman Dede Camii ve türbesinin restorasyonunu tamamladık. Kısa sürede köy muhtarı ve cami imamına teslim edeceğiz" dedi.

ABDURRAHMAN DEDE KÖY İÇİ YOLLARI YAPILDI

Abdurrahman Dede Camii ve türbesi restorasyon çalışması kapsamında Abdurrahman Dede köyünün kanalizasyon ve iç yollarını da yaptıklarını ifade eden Gencer: " Abdurrahman Dede köy içi yollarında 7 bin metre kare kilitli parke taşı döşemesi yaptık. 700 metre kanalizasyon çalışmasını da tamamladık" dedi.

ABDURRAHMAN DEDE CAMİ VE TÜRBESİ

Cami ve türbe adını makamından alan eski Havaalanı civarındaki Abdurrahman Dede Mahalesinde yer alıyor. Yapının kesin tarihi net olarak bilinmiyor. Abdurrahman İbnAvf’ın 580 yılında doğduğuna ve 653 yılında vefat ettiğine inanılıyor. Abdurrahman İbnAvf, İslam’ı kabul eden ilk sekiz kişi arasında bulunuyor. İsmi kendisine Hz. Muhammed (SAV) tarafından verilmiştir.

 

Eklenme Tarihi: 21.06.2017 10:31

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı