Büyükşehir’den Suruç’ta Hizmet Atağı

Suruç'un yıllardır beklediği çalışmaları birer birer hayata geçiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kazandırdığı hizmetlerle ilçenin çehresini değiştirdi.

Suruç ilçesine giderek mesai gözetmeksizin yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Yeşiltaş, ŞUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kızılelma ve beraberindekiler ilçede gerek altyapı gerekse üstyapı konusunda ŞUSKİ başta olmak üzere diğer kurumlarla koordineli bir çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Aligör ve Mürşitpınar Caddesindeki prestij cadde uygulamasını yerinde inceleyen heyet, ilçede yapımı devam eden parklarda ve mezarlıkta inceleme yaptı.

YEŞİLTAŞ VE KIZILELMA: İLÇE HALKINA VERDİĞİMİZ RAHATSIZLIKTAN ÖTÜRÜ ÖZÜR DİLİYORUZ

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin Aligör Mahallesinde gece-gündüz demeden sürdürdüğü kilitli parke söküm çalışmalarından ve ŞUSKİ’nin Mürşitpınar Caddesinde yürüttüğü altyapı hizmetlerinden dolayı ilçe halkına rahatsızlık verdiklerinin altını çizen Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Yeşiltaş ve ŞUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kızılelma yürütülen çalışmalar hakkında yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı ve ilçe halkından biraz daha sabır göstermelerini istedi.

Hizmetlerden dolayı gece-gündüz ayrımı gözetmeksizin mesai yapan çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Yeşiltaş ve Kızılelma çalışmaları sabırla karşılayan Suruç ilçe halkına ise gösterdikleri müsemmadan dolayı minnettarlık duyduğunu ifade etti.

ALTYAPI SİL BAŞTAN YENİLENİYOR

Suruç'ta altyapı çalışmaları başlatarak ilçenin 100 yıllık altyapı sorununa çözüm bulan Büyükşehir Belediyesi, ilçenin altyapısını sil baştan yeniliyor. İlçe genelinde 18 Bin 350 metre kanalizasyon hattı çeken Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü, 4 bin 620 metre yağmur suyu ve 13 bin 500 metre içme suyu hattı çekti.

İLÇEYE PRESTİJ CADDESİ KAZANDIRILDI

İlçenin altyapısından üstyapısına birçok noktasında çözüm odaklı çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ilçenin modern bir kimliğe bürünmesini sağlamak amacıyla diğer kamu kurum ve kuruluşlarla ortaklaşa bir çalışma yürüterek ilçeye birden fazla prestij caddesi kazandırdı.

SURUÇ’TA MAHALLE YOLLARI SICAK ASFALTLA TANIŞTI

Suruç İlçesinde başta Aligör, Emniyet Caddesi ve diğer mahalle yolları Büyükşehir Belediyesi’nin asfalt atağı ile değişimi yaşadı. Kilitli parke, sıcak asfalt, sathi asfalt, kaldırım ve bordür çalışmalarının tamamlandığı ilçede, Suruçlular yapılan hizmetlerden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve ekibine teşekkür etti.

135 BİN METREKARE SICAK ASFALT; 90 BİN METREKARE KİLİTLİPARKE

İlçede deforme olan yollarda revizyona giderek iyileştirme çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bu kapsamda 135 bin metrekare sıcak asfalt serimi yaparken 90 bin metrekare kilitli parke döşemesi gerçekleştirdi. Ayrıca Suruç’ta kırsal mahallerde yeni yol yapım çalışmalarını sürdüren ekipler, 122 km sathi kaplama ve 119 km stabilize yolu tamamladı.

SEMT PAZARI AÇILDI, SPOR KOMPLEKSİ AÇILIŞA HAZIR

Her ilçeye semt pazarı ve semt sahası yapma hedefinde emin adımlarla ilerleyen Büyükşehir Belediyesi'nin Suruç’ta 1 adet semt pazarı yaparak ilçe halkının hizmetine sundu. Semt pazarının açılışı yapılırken, 2 bin 100 metrekarelik alan üzerinde temeli atılan spor kompleksi inşaatı ise tamamlandı ve açılışa hazır hale getiriliyor.

BÜYÜKŞEHİR İLÇEDE PARK ATAĞI BAŞLATTI

Suruç'u yeşillendirmek için birçok yenilikçi çalışmalar başlatan Büyükşehir Belediyesi, temelini attığı 10 bin metrekarelik Suruç Parkı'nın çalışmalarını sürdürürken, ilçe genelinde 4 ayrı park yapımı içinde kolları sıvadı. 3 adet Suruç İlçe merkezi 1 adet Aligör Mahallesi olmak üzere toplam 4 adet parkın yapımına başlayan Büyükşehir Belediyesi ilçede ihtiyacı duyulan yeşil alan sıkıntısını gidermek istiyor. Ayrıca ilçede bulunan mezarlıkta revizyon başlatan Büyükşehir ekipleri,  ihata duvarı ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Eklenme Tarihi: 13.06.2017 15:17

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı