Şanlıurfa Merkez Atıksu Arıtma Tesisi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Avrupa Birliği'nin işbirliği ile 80 Bin metrekare üzerine kurulu ve günlük 145 bin metreküp kapasitesi ile son dönemlerin en büyük projesi olan Şanlıurfa Atık Su Arıtma Tesisi, düzenlenen tören ile hizmete sunuldu. Akçamescit Mahallesi'nde 190 Milyon liralık maliyeti ile 80 bin metrekare üzerinde kurulan tesiste solar çamur kurutma alanı, dinlenme alanı, ayrıştırma üniteleri, enerji üretim alanı ve çökeltme tankları bulunuyor.

Şanlıurfa kent merkezinden kolektörler yardımı ile alınan atık sular, 7 bölümde işlendikten sonra çökertme tesisinde ayrıştırılıyor. Burada elde edilen gazlardan tesisin kendi enerjisi üretiliyor. Çökertme tesisinde kalan atıklar ise solar kurutma alanlarında tarımsal gübre olarak tekrar kazandırılıyor. Son olarak temizlenerek ayrıştırılan atık sular ultraviyole ışınları ile temizlenerek tarıma elverişli temiz su olarak tekrar doğaya kazandırılıyor.

Çevreci, insan sağlığını ve geleceği esas alan İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi ile Şanlıurfa kent merkezinde yaşayan 960 bin vatandaşın atık suları tekrar doğaya sıfır zarar ile verilecek.

Projenin yüzde 85’ini hibe olarak alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yüzde 15’lik kısmınıda ŞUSKİ Genel Müdürlüğünün öz kaynakları ile sağlanmıştır.

Eklenme Tarihi: 15.02.2017 16:34

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı