Şuski’den Su Kesintisi Duyurusu

Şanlıurfa genelinde yaşanan sağanak yağışlar ve sonrasında oluşan sel felaketi nedeniyle şehir merkezi geneline su temini sağlayan içme suyu arıtma tesislerinde su alma yapısına da kalitesi düşük çamurlu su gelmeye başlamıştır.

Bu nedenle Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi İçme Suyu Arıtma Tesisleri tam kapasite çalışmaktadır. Şehir merkezi genelinde içme suyu temini açısından sıkıntılar yaşanması öngörülmektedir. Hemşehrilerimizin su kesintilerine karşı tedbirli olmaları önrm arz etmektedir.

Kente içme ve kullanma suyunun yeniden verilmesine yönelik var güçleriyle çalıştıklarını anlatan ŞUSKİ Genel Müdürü Muhammed Said Güllüğoğlu, ‘’ŞUSKİ Genel Müdürlüğü olarak yaşadığımız sel felaketi nedeniyle Atatürk Barajından gelen ham suyumuz şu an çamurlu gelmektedir. Bu normal arıtma kriterlerimizin tam 800 katı olup, normalde ham suyumuz görüldüğü gibidir ancak ne yazık ki çamurlu su gelmektedir. Bu nedenle tüm çalışanlarımızla birlikte ve aldığımız karar nedeniyle içme suyu arıtma tesisimizin alınan suyu bypas suretiyle ilimiz genelinde su kesintisine gitmek durumundayız. En kısa vadede içme ve kullanma suyu vermeye çalışacağız’’ diye konuştu.

Eklenme Tarihi: 16.03.2023 18:34

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı