Birecik, Büyükşehir İle Rahat Bir Yaz Mevsimi Yaşıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi sahil ilçesi Birecik'te halkın karasinek ve sivrisinekten uzak bir yaz mevsimi geçirmesi için vektörle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı ilaçlama ekipleri Birecik ilçesinde karasinek ve sivrisinekle mücadele ederek halk sağlığını ön planda tutuyor.

Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler ilaçlama çalışmalarına mahalle, cadde ve sokak olarak planlama dâhilinde vardiya sistemiyle gece ve gündüz devam ediyor. Ekipler ayrıca 153 iletişim merkezine iletilen taleplerin çözümünü de hassasiyetle gerçekleştiriyor.

Genel ilaçlama çalışmaları ile birlikte sivrisinek ve karasinek ile mücadelesini de sürdüren ekipler ilaçlama çalışmalarını modern takip sistemi ile gerçekleştirerek hangi sokaklara girildiğini ne kadar ilaç uygulandığını ve aracın hızını kurulan sistemden takip edebiliyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Birecik ilçesinde vektörle mücadele çalışmaları kapsamında dereler, sulama kanalları, fosseptikler, rögarlar, park ve bahçelerde ilaçlama çalışmaları yapıyor.

Gerçekleştirilen ilaçlama çalışmalarından dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür eden Birecik Kurtuluş Mahalle Muhtarı Abbas Ataş, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipleri gerekli mahallemiz de gerek ilçemizde ilaçlama çalışmalarını gerçekleştiriliyorlar, gerçekleştirilen çalışmalardan mahalle sakinlerimizde memnun yapılan çalışmalar ile vatandaşlarımız geceleri daha rahat uyuyabiliyor bu sebeplerden dolayı Büyükşehir Belediyemize teşekkürlerimi sunuyorum."

Eklenme Tarihi: 21.06.2022 15:31

Foto Galeri


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı