Tike* Kebabı

Malzemeler (5 Kişilik)
 1 kg bonfile et
 200 gr kuyruk
 1 büyük kuru soğan
 4 diş sarımsak
 1 limon
 ½ çay bardağı süt
 2 yemek kaşığı zeytinyağı 
 2 yemek kaşığı pul biber 
 Tuz

Hazırlanışı
Et ve kuyruk kuşbaşı doğranır. Soğan çok ufak doğranıp sarımsaklar dövülür limonun suyu çıkarılıp süt, zeytinyağı, tuz, kırmızı biber, et birlikte yoğrularak terbiye edilir. Bir gün bekletildikten sonra iki et bir kuyruk olacak şekilde şişe saplanır ve kömür ateşinde pişirilir. Dürüm yapılarak, kuru soğan, közlenmiş isot, mevsiminde pişmiş domates ve ayran eşliğinde her mevsim yenilir. Terbiye işlemi yapılmadan da aynı şekilde pişirilebilir ancak baharda kuzu etine kesinlikle terbiye yapılmaz.

*Tike, Urfa ağzında küçük parça anlamına gelir. Kuşbaşı kebap Urfa'da bu adla anılır.

Kaynak: Tandırlıktan Gelen Lezzet / Lütfiye AKALIN

Eklenme Tarihi: 06.02.2017 15:37

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı