´BİRLİKTE YAŞAMA KÜLTÜRÜ´ KONULU YARIŞMADA DERECELER BELİRLENDİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ´Birlikte Yaşama Kültürü´ konulu şiir-deneme ve resim yarışmasının sonuçları açıklandı. Jüri üyelerinin tüm eserleri titizlikle ele alarak değerlendirdiği yarışmada dereceye giren isimler belirlendi.

   Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Birlikte Yaşama Kültürü' konulu şiir-deneme ve resim yarışmasının sonuçları açıklandı.

Jüri üyelerinin tüm eserleri titizlikle ele alarak değerlendirdiği yarışmada dereceye giren isimler belirlendi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından müracaatları 21 Mart-22 Nisan 2016 tarihleri arasında alınan 'Birlikte Yaşama Kültürü' konulu şiir-deneme ve resim yarışmasının sonuçları jüri üyelerinin çalışmalarını tamamlaması ile açıklandı.

Üç dalda ele alınan, barış ve kardeşlik duygularının pekiştirilmesine yönelik amaçla düzenlenen yarışmada jüri üyeleri haftalar süren değerlendirmesini dün itibari ile tamamladı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulan ve deneme dalında Yrd. Doç. Dr. Mahmut Kaya, Yrd. Doç. Dr. Halef Nas, Yrd. Doç. Dr. Levent Bilgi, resim dalında Yrd. Doç. Dr. Hatice Kübra Ergin, Okt. Necla Tosmur, Şiir dalında ise Prof. Dr. Ekrem Bektaş, Ört. Gör. Hasan Akçay ile Şair Ahmet Kaya'dan oluşan jürinin değerlendirdiği yarışmada ilk üçe giren isimler ve eserler belirlendi.

Yarışmada derece alan isimler ve eserler şu şekilde sıralandı:

DENEME DALINDA;

1. İbrahim Şaşma       (Canlar ve Serencamlar)

2. Makbule Atlı                      (Birlikte Yaşama Sanatı)

3. Saltuk Buğra Bıçak             (Birliğin Kıyılarından Dirlik Atlasına)

Seher Şeker                (Dünüm Bugünüm Mezopotamya - Jüri Özel Ödülü)

RESİM DALINDA;

1. Mesut Toprak

2. Mehmet Yücel

3. Zülfikar Bayhan

Hayriye Demirkol - Jüri Özel Ödülü

İbrahim Birol - Jüri Özel Ödülü

ŞİİR DALINDA;

1. Züleyha Özbay Bilgiç         (Hicret Soylu Kervan)

2. Yasin Semiz                        (Birlik Kasidesi)

3. Mehmet Dalkanat (Al Beni Kucağına)

Celalettin Kurt                        (Saatleri Barışa Kurdurmanın Vaktidir - Jüri Özel Ödülü)

ESERLER YAYIMLANACAK

Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği yarışmada derece alan deneme ve şiir dalındaki eserler seçkin kitaplarda yayımlanacakken, resim dalında derece alan eserler ise düzenlenecek sergide yer alarak sahiplerine sertifika verilecek.

Öte yandan yarışmada birincilik ödülü; 5 bin lira, ve dizüstü bilgisayar,  ikincilik ödülü; 4 bin lira ve dizüstü bilgisayar, üçüncülük ödülü; 3 bin lira ve dizüstü bilgisayar ve jüri özel ödülü; 2 bin ilra olarak belirlenirken, ödüller önümüzdeki günlerde netleşecek tarihin ardından düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

 

 

Eklenme Tarihi: 13.02.2017 13:36

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi - 2021 Bilgi İşlem Daire Başkanlığı