Mozaik Çalıştayı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Şanlıurfa’nın göbeğinde 2006 yılında yürütülen bir alt yapı çalışması sırasında tesadüfen keşfedilen Halepli bahçe Mozaikleri ise dünya üzerinde örneği az görülen bu kültür–sanat zenginliğini daha üst seviyeye taşımış ve tüm gözleri yeniden Şanlıurfa’ya çevirmiştir. Bugüne kadar yapılmış arkeolojik çalışmalar ışığında Şanlıurfa mozaik tarihi, Osrhoene Krallığı dönemine ait Süryani karakterli mozaikler ile Doğu Roma İmparatorluğu dönemine ait Grek Mitolojisinden esinlenmiş örnekler ile tanımlanır. Yapıldığı dönem için de ilgi çekici sıfatını hak eden bir yapının tabanını süsleyen “Halepli Bahçe Mozaikleri” teknik detayların yanı sıra, tarih boyu pek çok sanat eserine ilham kaynağı olmuş hikâyelere de odaklanarak; Troya Savaşının ünlü kahramanı Akhilleus’un hayatına ve “Savaşçı Amazon Kraliçelerinin”gizemine doğru bir yolculuk sunuyor. Bu tarihi mirastan yola çıkarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Harran Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, GAP İdaresi, ŞUTSO, T- ONE Derneği ve Kalkınma Ajansı ile Şehrimizin sanatsal ve kültürel gelişimine katkı sağlamak amacıyla “Şanlıurfa Mozaik Çalıştayı ve Yarışması”  düzenlenecektir.

Detayları öğrenmek için lütfen aşağıdaki linke tıklayınız.

Diğer Etkinlikler